Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚

70' tøj | Køb Disco kostumer & funky tøj fra 70'erne her

Tøj fra 1970' er udødeliggjort af 70'er ikoner som ABBA, Bee Gees, Boney M, Gloria Gayner & Michael Jackson. Listen af kunstnere er lang så vi kunne fylde denne kategori med 70' & disco kostumer op med tøj & udklædning som disse populære 70 bands elskede at optræde.

Vi har også samlet masser af andre cool 70'er & disco outfit til dig, der skal give den maks gas på dansegulvet. Her er disco dronninger, 70'er bukser med svaj, disco skjorter med store flipper masser af knald på farverne og 100% DISCO.

Hvis du vil se én film som virkelig skabte mode og samtidig afspejler tøjstilen i 70'erne anbefaler vi at du enten ser eller gen-ser Saturday Night Fever, eller Charlie's Angels med Farrah Fawcet afhængigt af om du vil være dansedronning eller hard-working woman....

Filter

Guld Bukser

194,00 Kr.
%
Opposuit: Lyseblå

Opposuit: Lyseblå

341,40 Kr. Før 569,00 Kr.

vigtigste begivenheder i 1970'erne

1970'erne var ikke bare Disco, fest og gang i den. Årtiet var et betydningsfuldt årti i verdenshistorien og skal vi gøre det ultrakort kan vi nævne: 
 • Vietnamkrigen: Krigen sluttede i 1975, da Nordvietnam erobrede Saigon. 
 • Oliekrise: I 1973 og 1979 oplevede verden to store olieprissok, der havde store økonomiske konsekvenser. 
 • Kold krig: USA og Sovjetunionen fortsatte deres rivalisering, selvom der var forsøg på at mindske spændingerne. 
 • Miljøbevidsthed: Der var en stigende bevidsthed om miljøproblemer og en stigende interesse for miljøbevægelsen.
 • Kulturrevolutionen: Kulturelt oplevede 1970'erne en stor social og kulturel revolution, der omfattede alt fra hippiebevægelsen til punkrock og diskotekskultur. 
Disse begivenheder og mange flere var med til at definere 1970'erne , men her skal det handle om Disco og især Disco tøj og kostumer.

Sådan gik man klædt i 70'erne

I 1970'erne var der forskellige stilarter og trends inden for kvinders mode. Generelt var mode i 70'erne præget af en mere afslappet og boheme-inspireret stil end i de foregående årtier.
Husk på, at Disco’en startede så småt helt tilbage i slutningen af 60’erne altså samtid med at Woodstock (den verdensberømte hippie festival) blev afholdt i 1969. Det betyder at der er et stort overlap mellem det mange kalder Hippie kostumer og tøj, og så det som kendetegner den tidlige Disco periode. 
Nogle af de mest populære trends i 1970'erne for kvinder var: Hippie-stilen: Dette var en af de mest populære stilarter i 70'erne, og den omfattede ofte løse, farverige tøj i blomsterprint, lange kjoler, bell-bottom jeans, kropskæder og andre tilbehør. 
 • Disco-stilen: Disco-stilen opstod senere i 70'erne og var inspireret af dansemusik og diskoteker. Den omfattede typisk tætsiddende tøj i glitrende, skinnende stoffer og høje hæle. 
 • Punk-stilen: I slutningen af 70'erne blev punk-stilen populær, og den omfattede ofte tøj med rå kanter, sorte læderjakker, t-shirts med punkband-logoer og høje støvler. 
 • Feministisk stil: Kvinder begyndte også at bryde med traditionelle kønsroller i 70'erne, og dette afspejledes i deres tøjstil. Kvinder begyndte at iføre sig mere maskuline tøj, såsom bukser og jakkesæt, og også mere sporty tøj. 
Kvinder i 70'erne brugte også ofte store solbriller, høje støvler og høje platformsko, som alle var populære accessoires i tiden. 
På herresiden så det lidt anderledes ud med tøjmoden. De var med på både Hippie- og Disco stilen, men i tillæg til førnævnte, så var følgende trends også populærere: 
 • Afslappet stil: Mænd i 70'erne begyndte at iføre sig mere afslappet tøj i deres hverdagsgarderobe, såsom løstsiddende bukser og skjorter med blomsterprint. Slacks, turtleneck-trøjer og poloshirts var også populære. 
 • Glam-rock-stil: I slutningen af 70'erne blev glam-rock-stilen populær, og den omfattede ofte platformssko, tætsiddende tøj og farverige jakker. 
 • Sportstøj: Mænd i 70'erne begyndte også at bære mere sportstøj i deres hverdagsgarderobe, såsom sweatshirts, track pants og sneakers. 
Når det kom til tilbehør, så var store solbriller og hatte populære blandt mænd i 70'erne. Hårvækst var også et vigtigt element i herremoden, og mange mænd i denne periode havde længere hår og skæg. 
Kendte outfits fra 70’erne du bør kende
 1.  Greaser (Martin Sheen, Badlands 1973)
 2. Disco suit (John Travolta, Saturday Night Fever 1977) 
 3. Turtleneck sweater (Richard Roundtree, Shaft 1971) 
 4. Jakkesæt (Al Pachino, Scarface) 
 5. Satin jakker (Bee Gees) 
 6.  Sølv frynsekjole (Sheer, koncert 19770) 
 7. Leggins (Charlies Angels 1976) 
 8. Buksedragt (Karen Bruun & Colleen Corby, 1971) 
 9. Velour sæt (ABBA, turne 1976) 
 10. ”Inspiration" (ABBA Koncert & video, Waterloo, 1976) 
Hvis du er mere interesseret i ”hverdagstøj” fra 1970’erne så er her et par begreber du skal kende og eventuelt kan finde billeder af Online: 
 • Kassebukser
  Sært nok en stil som sniger sig tilbage i moden anno 2023 – især til unge kvinder! 
 • Fløjlsbukser
  Ikke som dem du kender fra ”vinter kollektionen, men fløjlsbukser med enten meget brede baner eller endnu bedre i helt glat fløjl 
 • Hotpants
  De ultra korte shorts som sidder helt tæt og gerne i skinnende nærmest metallic stof. 
 • Hjemmestrikkede Islændersweatere
  Hvis du ikke ved hvordan den ser ud, så tjek eventuelt i afsnit af Huset på Christianshavn, hvor dyrehandler Clausen ikke går i andet! 
 • Hønsestrik
  En relativt simpel stikkeform hvor billeder, på niveau med ”pixel-art” kan stikkes ind i tøjet. 
 • Partisantørklædet
  Et hvidt tørklæde, typisk med rødt, båt eller gråt mønster og frynser. I dag ville navn og trends være politisk ukorrekt, da tørklædet ganske enkelt var/er et "keffiyeh" eller "shemagh" tørklæde 
 • Plateausko & støvler
  Som navnet antyder en sko eller støvler hvor både sål og hæl er lavet som et plateau, hvilket gøre skoen 5-8cm. højere.
 • Lammeskindsvest
  En rigtig hippieagtig vest, båret med ulden vendt indad og ruskindet ud-af. Vesten fandtes både i en kort og i en lang udgave. 
 • Batiktryk
  ….frygtelige og somme tider psykedeliske mønstre fremkommet som resultat af den noget ukontrollerbare proces 
 • Parka coat
  Kraftig, og gerne grøn jakke som alle os der gik i skole i 70’ne husker. Var du heldig havde du en med ”pelskant” om hætten – og så var du sikker på at have lus om vinteren når jakkerne havde hængt på række side-om-side ud på gangen. 
 • Poncho
  Et ”trekantet” stykke stof du trækker over hovedet. 
 • Kantebånd
  Et lille stykke stof, eller hæklet bånd vores forældre syede på i enden af hvert bukseben, så bukserne ikke stumpede når vi voksede for hurtigt 
 • Badges
  Små billeder eller tekster, med ”statements”, som gav individet mulighed for at give sine meninger eller tilhørsforhold til kede; ATOM kraft – NEJ TAK, er måske den mest kendte.
e-market
Kategorier der matcher din søgning