Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚

Halloween tema | Halloween kostumer, pynt & dekoration

Festtema har Danmarks største udvalg af Halloween kostumer, Halloween pynt & Halloween dekoration og det hele er samlet i denne kategori. Skal du bruge et Halloween kostume anbefaler vi at du kigger i kategorien for Halloween kostumer og skal du bruge Halloween dekoration kigger du i den kategori osv. osv. Her er også engangsservice og alt muligt andet Halloween gear. 

Vi elsker Halloween og har fra hyggelige uhyggelige som er for de mindste. Til det rigigt uhyggelige for dig der ikke kan få det blodigt eller ulækkert nok.

Filter

16 stk. Sorte middagstallerkener

Indhold: 16 stk. (2,50 Kr. / 1 stk.)

40,00 Kr.

2 stk. sorte lodne edderkopper

Indhold: 2 stk. (17,00 Kr. / 1 stk.)

34,00 Kr.

3D Flagermus Klistermærker, 12 stk.

Indhold: 12 stk. (2,08 Kr. / 1 stk.)

25,00 Kr.

50 Halloween Balloner, 'Spøgelseshus' (30cm.)

Indhold: 50 stk. (2,38 Kr. / 1 stk.)

119,00 Kr.

Afrevet Hånd

49,00 Kr.

Ansigt Sten - Sølv

Indhold: 10 stk. (5,50 Kr. / 1 stk.)

55,00 Kr.

Ansigtsmaling Pakke m/5 stk. Makeup Stifter

Indhold: 5 stk. (7,00 Kr. / 1 stk.)

35,00 Kr.

Balloner m/Sort Papir Konfetti 30cm, 6 stk.

Indhold: 6 stk. (4,83 Kr. / 1 stk.)

29,00 Kr.

Bamse Skelet

54,00 Kr.

Biller 7 cm, 10 stk.

Indhold: 10 stk. (1,50 Kr. / 1 stk.)

15,00 Kr.

Hvor stammer Halloween fra? 

De fleste tror at Halloween er en kommerciel Amerikansk tradition, men der ikke helt korrekt. Halloween i den version vi kender i dag, er godt nok meget Amerikaniseret og i vidt omfang drevet af Amerikansk indflydelse, men Halloween stammer fra Keltiske traditioner som går næsten 3.000 år tilbage i tiden. 

Hvorfor hedder det Halloween?

Navnet Halloween kan spores tilbage til den Kristne kirkes ”Hallowmas” eller ”hellig-messe”. Som dækkede over hele tre forskellige helligdage: Allehelgensaften, Allehelgensdag og allesjælesdag. 
I et forsøg på at udrydde den Keltiske tradition, valgte kirken i det 7. århundrede at gøre den 31. oktober til allehelgensaften. Ifølge kirken valgte man oprindeligt denne dag, for, at give den hedenske tradition ”Samhain” et Kristent indhold. 
Således erstattede Allehelgesaften, en eksisterende tradition og den Kristne kirkes navn til denne ”Kristne helligdag” var ”All Hallow Even”

Hvad er Halloween?

 Oprindeligt var Halloween en overgangsfest mellem sommer og vinter. Iden ældre norrønske (Norrøn = Nordboer) og keltisk folketro er Halloween en nytårsmarkering, altså en ældgammel taksigelsesfest. 
Traditionen, som oprindeligt hed Samhain, kan dateres næsten 3.000 tilbage i tiden til Irland, hvor Kelterne mente at netop den 31. oktober var tidspunktet hvor alle ånder, fra de mennesker som var døde i det foregående år, skulle videre til det næste liv. 

Hvorfor klæder man sig ud til Halloween?

Udklædning den 31. oktober var nødvendig for at de levende mennesker kunne færdes sikkert blandt de døde, som denne dag skulle endeligt videre fra denne verden. 
På rejsen fra vores verden til det hinsides ville de døde, for en kort stund komme til live igen og skabe ravage mellem de levende. For at undgå de døde, så var man som minimum nød til at bære maske, hvis man skulle uden for. Eller endnu bedre; forklæde sig som død, for ikke at blive taget med videre, til det næste liv. 
Halloweenudklædning var således ikke for sjov, men i vid udstrækning en nødvendighed, der med tiden er blevet til et ritual. 
Døden kostumer, manden med leen og skeletkostumer var og er stadig brugbar udklædning til Samhain/Halloween . Senere har også den Kristne kirkes annektering af den Keltiske tradition haft indflydelse på Halloween udklædningen. Noget som afspejles tydeligt i brugen af munke kostumer og den tilhørende paryk. 
I dag er Halloween mere sjov og balle – eller skal man sige slik og ballade; ungerne går fra dør til dør og rasler slik. Det overnaturlige vil man i dag vise med uhyggelige og ofte omhyggeligt arrangerede  detaljer; kontaktlinser eller passende sminke. 

Er Halloween et Amerikansk fænomen?

Jo, Halloween som vi kender det i dag er et Amerikansk fænomen. Men kun fordi Irske (Keltiske) emigranter, som dyrkede Samhain i smug bragte traditionen med sig til USA, hvor den langsomt er blevet moderniseret og tilpasset til det vi i dag kender som Halloween. 
Den oprindelige Keltiske Samhain er således påvirket af både den Katolske kirkes, Allesjælesdag, men også Mexicanske emigranters fejring af ”Día de los Muertos” og sikkert også flere andre emigranters lokale skikke for at blive til vor tids Halloween. 
Det hele er så blevet tilsat et ordentligt skud ”Amerikansk købmandskab” så Halloween i dag fejres med både festivaler, vejfester og privat arrangementer hvor det mest fantasifulde dekoration, bordpynt og service med Halloween tema skaber både hyggeligt uhyggelige rammer som vi kender det fra blandt andet TIVOLI men også rigtigt uhyggelige rammer. 
 ”De dødes dag” (Día de los Muertos ), som vi kender fra blandt andet latin Amerika og Mexico, blev oprindeligt fejret den 2. november. På denne dag bliver de afdøde inviteret ind i familiernes hjem, som er pyntet med skeletter og motiver der er relateret til kirkegården, for på den måde, at få de døde til at føle sig hjemme og velkomne. 
Mange klæder sig ud med skelet eller kranie masker, ikke for at virke skræmmende, men for at få de døde til at føle sig hjemme og velkomne. 
Selv brug af græskar med lys i, er en Amerikansk nytænkning af en gammel Irsk tradition. Den Irske tradition bygger på et sagn om Jack O’lantern. Men i det Irske sagn var Jack’s lanterne ikke lavet af græskar, men af en roe. I USA havde man ikke roer, til gengæld havde man græskar og de er ikke kun større, de var også meget lettere at skære i end roer. 
Så med få ændringer passede det gamle Irske sagn, perfekt i den nye verden som de Irske immigranter befandt sig i. 
I Danmark har vi også haft tradition for at lave roelygter, dog ikke i forbindelse med Halloween eller Allehelgensaften. Man brugte dem om efteråret til at skræmme hinanden, så igen er overlappet mellem kulturer og traditioner til at få øje på…. 

Halloween i dag

Der findes i dag mange forskellige slags dekorationer til Halloween; Hekse, katte, græskar, edderkopper & spindelvæv og så alt hvad der handler om kirkegårde med spøgelser og skeletter.
Men det er som om, at udviklingen går i retning af horror, blod, zombier og egentlig Apokalypse. Måske er det fordi, at mange kirkegårde i dag er parklignende, rekreationsområder som i hvert fald ikke er uhyggelige. 
De ”almindelig døde” og livet efter døden er ikke noget vi nødvendigvis dyrker eller taler om, og når vi gør, så er det omgærdet af sorg og ikke nødvendigvis frygt. 
Vi har haft et par årtier med Zombie fortællinger, Vampyr-sagaer og vi får masser af blod ”på hænderne” gennem diverse computerspil. 
Halloween har flyttet sig fra at være drevet af frygten for døden eller det ukendte. Til at være drevet af ting vi frygter og afskyr fra vores dagligdag.
Tænk bare, at i 20215 var Donald Trump masken en af de mest populærere Halloween masker i Mexico og I 2022 blev Jeffrey Dahmer kostumet forbudt på eBay fordi efterspørgslen blev så voldsom samtidig med at hans retsag kørte som dokumentarudsendelse på TV.
Med den referenceramme til Halloween, aå tør vi godt spå, at Putin masken bliver en af favoritterne til Halloween 2023.

Halloween tema 

Hos Festtema er vi eksperter i Halloween og vi har solgt udklædning, pynt og dekoration med Halloween tema siden 2004. Gennem en årrække var vi en fast del af Halloween i Tivoli og i dag har vi et omfattende udvalg af Halloween kostumer, Halloween figurer både med og uden lyd, lys & bevægelse ligesom vi har latexmasker, FX make-up, Halloween linser, masser af pynt og dekoration inklusiv både bordpynt og engangsservice med skeletter og andet Halloween print.
e-market
Kategorier der matcher din søgning