Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚

Vilkår og Handelsbetingelser

Det er ikke tilladt for personer under 18 år selv at handle på Festtema.dk. Hvis du er under 18 år, kan aftales indgås af f.eks. dine forældre, din værge eller en anden myndig person.  Ved bestilling accepterer køberen at have læst handelsvilkårene for Festtema.dk. 

 Festtema.dk sælger udklædning, pynt og dekorationer. Vi sælger ikke legetøj og kvaliteten på udklædning kan IKKE sammenlignes med almindeligt tøj.    

Alle varer, som vises online og kan lægges i kurven, er registreret som lagervarer på visningstidspunktet. Hvis du har forespørgsler til varer, som ikke er på siden, er du velkommen til at kontakte os.  

Alle priser er angivet i danske kroner inkl. moms og alle andre afgifter. Priserne er dagspriser.   

Ordrer, der modtages før kl. 13 på hverdage, pakkes og sendes samme dag. Ordrer, der er modtaget efter kl. 13 på hverdage, i weekenden og på helligdage, bliver håndteret den førstkommende hverdag. Der kan desværre ikke gives garanti for annullering eller ændring af ordrer, når den er lagt. Vi prioriterer hurtig levering, og derfor gør vi alt for at sende ordrer til pakning så hurtigt som muligt, i højsæsoner også udenfor normal åbningstid. Så snart en ordre er pakket, kan den som udgangspunkt hverken ændres eller annulleres.

Køb 

Alle aftaler indgås med Funny Business International ApS, og på Festtema.dk indgås alle aftaler på dansk. Enhver tvist mellem forbrugeren og Festtema.dk skal løses i overensstemmelse med dansk ret. Eventuelle tvister skal indbringes for en kompetent dansk domstol. 

Dokumentation og vejledning 

Hvis der findes produktbeskrivelser eller brugervejledninger til varen, sendes disse fra Festtema.dk som en vedhæftet fil sammen med din ordrebekræftelse. Ønsker du yderligere vejledning eller rådgivning fra Festtema.dk, er denne udelukkende af vejledende karakter.

Produktinfo

Kvaliteten på udklædning kan IKKE sammenlignes med almindeligt tøj. Vores børnekostumer er lavet til udklædning og ikke til leg, hvorfor det må forventes at have en begrænset holdbarhed.

Egns-tøj (typisk tyrolertøj) i ægte skind og/eller 100% bomuld er dog rigtigt tøj i meget høj kvalitet og kan bruges gentagende gange, blot man følger anvisningerne for vask og vedligehold.
Ved tvivlsspørgsmål anbefales det altid at tage kontakt til kundeservice via mail eller telefon.

Størrelser

Festtema forhandler udklædning fra mange forskellige producenter fra mange forskellige lande. Vi har udarbejdet størrelsesguides på alle kostumer, men er du i tvivl, så kontakt altid kundeservice på mail eller tlf.
Vores størrelsesguides er vejledende, så der kan forekomme uoverensstemmelser. Dette betragtes ikke som en reklamation!

Levering af varer fra Festtema.dk 

Varer der kan bestilles online, er registreret som lagervarer. Enten på vores centrallager i Skovlunde, eller på fjernlager som typisk er hos producenten eller en lokal grossist.

Varer som findes på vores eget centrallager leveres typisk 1-2 hverdage efter dit køb, mens varer som er på fjernlager typisk leveres 5-6 hverdage efter bestilling.

Er der sket en fejl, så varen alligevel ikke er på lager, vil du blive kontaktet hurtigst muligt, enten via telefonopkald, SMS eller mail, så vi i fællesskab kan finde den løsning, der passer dig bedst. Til danske adresser og danske pakkeshops kan du vælge mellem forskellige leveringsformer med GLS. Leveringstiden er typisk fra dag til dag (på hverdage) til alle brofaste adresser. Ved levering til Bornholm og Læsø og andre ikke brofaste øer, skal der påregnes en dag ekstra til levering. 

Til adresser på Grønland, Island og Færøerne leves med Postnord, og den angivne pris tager udgangspunkt i forsendelse med fly.
 Leveringstiden med Postnord er typisk:
Færøerne:  3 hverdage + toldbehandling 
Grønland:  4-6 hverdage
Island: 3-4 hverdage + toldbehandling

Levering anses for at være sket, når ordren er leveret på leveringsadressen, og varen er kommet i kundens besiddelse, dvs. når ordren er overgivet til kunden eller nogen på dennes vegne. Herefter er det køber, der bærer risikoen for skader på produktet. Der gives ingen garanti på leveringstiden. Alle ovenstående leveringstider er vejledende, og levering senere end angivet giver ikke ret til annullering af ordrer. Du kan også vælge at afhente din ordre i butikken i Skovlunde. Ordrer skal afhentes i Skovlunde, pakkes efter samme princip som ordrer, der skal sendes, og kan typisk hentes samme hverdag, som de er bestilt, hvis ordren er modtaget af Festtema.dk inden kl. 13. Ordrer til afhentning, der er modtaget efter kl. 13, i weekenden eller på helligdage kan afhentes førstkommende hverdag efter kl. 13, eller før efter aftale. 

Eventuelle fejl på siden

Fejl sker, men det er heldigvis sjældent. Vi tager forbehold for fejl, herunder prisfejl, hvis du rimeligvis burde bide. at der er tale om en fejl.  I tilfælde af fejl kontakter Festtema.dk kunden hurtigst muligt og senest førstkommende hverdage, efter en ordre er modtaget. 

Transportskade 

Ved levering kvitteres der med underskrift for modtagelsen, og for at varen er modtaget uden synlige transportskader. Såfremt emballagen er brudt og/eller skadet, bedes dette altid noteres på fragtbrevet, og du bedes undersøge om selve varen har lidt skade. Hvis varen har en synlig skade som følge af, at emballagen er skadet, kan du afvise leveringen, og Festtema.dk ombytter hurtigst muligt varen uden ekstra omkostninger for dig. Såfremt det ikke er muligt at vurdere, om varen er skadet som følge af, at emballagen er skadet, bedes det noteres på fragtbrevet. Såfremt det viser sig, at varen har en mangel, skal du reklamere til Festtema.dk i rimelig tid, gerne inden 7 dage, og ikke senere end 2 måneder efter modtagelse. 

 Husk at billeddokumentation af emballage og skaden på varen altid er en god ide. Send det til info@festtema.dk.

Reklamationer

Der ydes 2 års reklamationsret på alle produkter i henhold til købeloven. Dette betyder, at du i tilfælde af en mangel ved varen, enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen. Den endelige løsning afhænger af den konkrete situation og betinges af, at reklamationen er berettiget og ikke opstået som følge af fejlagtig brug eller anden skadevoldende adfærd.
En eventuel fejl eller mangel skal i henhold til købeloven påberåbes inden for rimelig tid efter manglen viser sig. Det er din pligt at angive, og på forlangende vise, hvordan fejlen eller manglen har ytret sig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi naturligvis dine (rimelige) fragtomkostninger. Har du kontaktet kundeservice, kan vi endda fremsende en forudbetalt returlabel. 

Varen sendes til. 
Festtema
Meterbuen 15
2740 Skovlunde

Når du returnerer varen, bedes du altid vedlægge ordrenummer og oplyse, hvad problemet er. Manglende information som ordrenummer kan forlænge behandlingstiden eller i værste fald umuliggøre behandlingen.


Bemærk! Vi modtager ikke pakke sendt pr. efterkrav eller lignende. 
Husk desuden at varen altid skal sendes tilbage forsvarligt indpakket, og med original emballage samt eventuelt display materiale. 

Første skriv ved en reklamation er altid at kontakte kundeservice, så vi kan sikre at sagen håndteres korrekt og klares hurtigst muligt. Kontakter du kundeservice, fremsendes udførlig beskrivelse af, hvordan en reklamation klares nemmest og hurtigst for alle parter.

Betaling

Hos Festtema.dk skal du betale dine varer, før vi afsender din ordre.

Betalingskort

Du kan betale online med følgende betalingskort: Dankort, Visa, VISADankort, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit.
Derudover er det også muligt at betale via MobilePay, Google Pay og Apple Pay. 

Betaling med privatkort er gebyrfrit, mens betaling med firmakort pålægges et gebyr af kortudsteder.
Vi kan desværre ikke på forhånd oplyse gebyret, da det varierer fra kortudsteder til kortudsteder.
Eventuelle gebyrer oplyses i forbindelse med købsprocessen, før endelig godkendelse.

Vi kan aldrig trække et større beløb end det, du har godkendt ved købet. Selve betalingen trækkes først, når ordren er sendt, og Festtema.dk fremsender herefter en faktura som dokumentation for selve transaktionen.

EAN

Det er også muligt at betale med EAN-nummer. Betaling med EAN-nummer er kun for erhvervskunder og sker i forbindelse med check-out, og vælges som betalingsform. 
Kunder fra Københavns kommune, der betaler med EAN-nummer, skal desuden også huske at angive gyldigt bruger-ID. 

Bankoverførsel

Som erhvervskunde er det desuden muligt at betale via bank. Denne service er udelukkende for erhvervskunder, og vi gør opmærksom på, at ordren ikke sendes, før betalingen er registreret på vores Sydbank konto.
Ved betaling via bankoverførsel skal der angives ordrenr. som reference for indbetalingen. Betaling via bankoverførsel pålægges desuden et administrationsgebyr på DKK 29,-

Øvrige omkostninger

Festtema.dk opkræver, i særlige tilfælde, enkelte gebyrer og faktiske omkostninger, der som følge af utilsigtet kundeadfærd, tilfører os direkte merudgifter/omkostninger. 

Fakturagebyr ved betaling via bankoverførsel
DKK 29,-
Gebyr for uafhentede pakker eller ved nægtet modtagelseDKK 75,-
Administrationsgebyr ved manglende ordrenr. ved returneringDKK 49,-
Erstatningsgebyr ved manglende returnering af originalemballageDKK 49,-
Minimums gebyr for overskridelse af returfristenDKK 49,-
Kreditering via bankoverførsel, uanset årsagDKK 49,-
Delvis returnering af en ordre, hvor du har opnået fri fragt, hvis du ved returneringen kommer under grænsen for fri fragtDKK 39,-

Reservation af beløb

Betaler du med et internationalt betalingskort, reserveres beløbet med det samme. Pengene reserveres på dit kort eller konto indtil: 
1. Vi trækker beløber, når vi sender varen, eller
2. pengene frigives ifølge aftale med din kortudsteder.
Du kan læse mere om reglerne for dit specifikke kort hos dig kortudsteder.

Annullering af gennemført ordre

Festtema.dk forbeholder sig retten til at annullere en gennemført ordre i tilfælde af tydelige fejl i eksempelvis prissætning eller i tilfælde af svindel. Sket dette, vil den aktuelle kunde få besked herom på den oplyste mailadresse.

Fortrydelsesret

Hos os har du altid 30 dages fortrydelsesret, når du handler på nettet. Fortrydelsesretten løber fra du modtager din vare. Det betyder, at du skal give os besked om, at du vil fortryde købet senest 30 dage efter, at du har modtaget varen. Når du har givet os besked herom, har du 14 dage til at sende varen retur.

Varens stand når du returnerer

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord - du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik. 
Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængigt af varens handelsmæssige værdi. For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som i en fysisk butik. Du på afprøve varen, men ikke tage i brug.
Tager du varen i brug og alligevel returnerer den herefter, hæfter du for den værdiforringelse, som dette medfører. Værdiforringelsen vurderes individuelt og fra gang til gang, men qua vores produkters art og egenskaber, vil værdigforringelsen oftest være lig hunderede procent. 
Ved køb af produkter er den originale emballage altid en væsentlig del af varens værdi. Emballagen skal derfor altid sendes med retur, for at betingelserne for at benytte fortrydelsesretten, er opfyldt. Det er derfor altid en god ide at gemme den originale emballage, indtil du har fundet ud af, om du vil beholdte det købte eller ej.

Eksempler på situationer hvor manglende eller ødelagt emballage har stor indflydelse på returnerede vares værdi:
• Produkter hvor indholdsfortegnelse, produktbilleder, brugsanvisninger &/ eller størrelsesmål er sammenfattet på displaymaterialet i pakken.
• Produkter hvor indholdsfortegnelse, produktbilleder, brugsanvisninger &/ eller størrelsesmål er printet direkte på emballagen.
• Produkter hvor emballagen er specialproduceret for at understøtte sikker transport af produktet (glas, flasker, vaser etc.).

Eksempler på situationer hvor håndtering/besigtigelse ud over hvad der er normalt ved køb i en fysisk butik, kan have stor indflydelse på returnerede vares værdi:
• Parykker som er taget ud af forseglet emballage og kan mistænkes for at være prøvet på, med deraf følgende risiko for spredning af lus.
• Oppustelige effekter som er taget ud af forseglet emballage og kan mistænkes for at være pustet op med munden og med deraf følgende risiko for overførsel af smitsomme sygdomme som Corona.
• Strømper og sokker som er taget ud af forseglet emballage eller og dermed ikke længere fremstår som nye/ubrugte.

Begrænsning af returretten 

Af hensyn til hygiejne og din tryghed som kunde, kan følgende produkter hverken returneres eller byttes, såfremt emballagen er brudt. 
  • Parykker 
  • Oppustelig effekter 
  • Kontaktlinser 
  • Makeup, herunder øjenvipper 
  • Skæg 
  • Undertøj 
  • Strømper 
  • Andre engangsartikler 

Når fortrydelsesretten udnyttes, skal du selv betale portoen for at sende varen retur. Når du fortryder dit køb, kan varen sendes retur til nedenstående adresse. Husk at vedlægge kopi af faktura eller plukseddel. Du er også velkommen til at returnere dine varer i butikken, men husk da stadig at medbringe dit ordrenr. 

Returadresse

Festtema
Meterbuen 15
2740 Skovlunde

Ved personlig returnering af varer købt online, skal du være opmærksom på, at vi tager imod og kvitterer for modtagelsen af dine returvarer i butikken. Tilbagebetaling foregår dog altid via bogholderiet senest 14 dage efter modtagelsen og altid via samme betalingsform som ved det oprindelige køb.
Festtema.dk modtager ikke returvarer, der er sendt på efterkrav eller sendt uden omdeling. Pakker der bliver sendt til os uden omdeling, vil ikke blive afhentet.

Special tilpassede produkter og varer, som er bestilt hjem specifikt til kunder, kan ikke returneres.

Tilbagebetaling

Hvis du fortryder dit køb, tilbagebetales købesummen naturligvis til dig, når vi har modtaget varen retur. Dette sker altid via samme betalingsform som anvendt ved den oprindelig bestilling. 
Ved bankoverførsel og EAN-betaling tilbagebetales beløbet via bank. Medsend derfor altid registrerings- og kontonummer. Vær' opmærksom på håndteringsgebyr ved tilbagebetaling via bankoverførsel. 
Varen skal returneres ubrugt, intakt samt i original emballage. Der må ikke være påsat mærkater eller skrevet direkte på originalemballagen, hvis du vil være sikker på at få alle pengene tilbage. Returbeløbet overføres senest 14 dage efter vi har modtaget varen. Der tages forbehold for yderligere "forsinkelse" hos især Visa Electron og Mastercard Debit kort.
Det fremmer ekspeditionen, hvis fyldestgørende information følger pakken: ordrebekræftelse, plukseddel eller lignende.
Du kan ikke fortryde købet ved blot at nægte modtagelse eller udelade at hente din pakke. Uafhentede pakker pålægges et returhåndteringsgebyr på DKK 75,- svarende til, hvad fragtleverandøren opkræver Festtema.dk

I tilfælde af, du ikke returnerer den fulde ordre, og har modtaget fri fragt ved køb over 495 kr., gør vi opmærksom på, at vi fratrækker et fragtgebyr fra dit tilgodehavende.

Persondatapolitik

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os: 
Navn, adresse, tlf. nr. og mail.
Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. Herunder igen: Navn, adresse, tlf. nr. og mail til GLS eller Postnord.
Personoplysningerne registreres hos Funny Business International ApS og opbevares i fem år, hvorfor de slettes.
Vi samarbejder herudover med få andre virksomhede, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.
Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.
Den dataansvarlige på Festtema.dk er Søren Mejnertz.
Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. 
Det kan f.eks. være, hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovningen. Du kan skrive til os på info@festtema.dk.

Cookies

På Festtema.dk anvendes cookies md det formål at optimere websitet og dets funktionalitet, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig som forbruger.
En cookie er en betegnelse for, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk).
På den måde ved serveren (f.eks. et websted) i forbindelse med brugeren næste besøg, hvem brugeren er. Der lagres ikke personfølsomme oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på et website, f.eks. et indtastet brugernavn i forbindelse med login til en særlig sektion på webstedet. En cookie lagres på brugerens haddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dog, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra. Det eneste disse cookies bruges til, er at genkende din PC.
Rent teknisk kan cookies deles op i to typer. Den ene type kaldes "sessionscookies" og den anden "permanent cookies". "Sessionscookies" gemmes ikke på din PC, men forsvinder, når du lukker din browser. "Permanent cookies" gemmes som en tekstfil på din PC i ca. en måned. En "permanent cookie" er med til, at vores server kan genkende din PC næste gang, du logger ind på vores hjemmeside.
Du har altid mulighed for at slette cookies fra din PC.
Hvis du har spørgsmål angående dine cookies, kan du henvende dig til vores dataansvarlige Søren Mejnertz via kundeservice på info@festtema.dk eller tlf. 70203740.

Log Statistik

Log statistik bruges på Festtema.dk og betyder, at et statistiksystem (Google Analytics) opsamler information som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende vores webshop har haft, hvor de kommer fra, og hvilken del af webshoppen de besøger m.m. Festtema.dk gør brug af log statistik med det formål at optimere websitet og dets funktionalitet.
Oplysninger afgivet af Festtema.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredje part, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger. 
Som registreret hos Funny Business International ApS, har du altid ret til at gøre indsigelser mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven, og henvendelse i forbindelse hermed rettes til vores dataansvarlige Søren Mejnertz.
Ved tilmelding af vores nyhedsbrev registrerer vi dit navn og din mail. Mailadressen videregives ikke til andre.

E-mærket Forbruger Hotline

Festtema.dk er en e-mærket netbutik. Når du handler på e-mærkede netbutikker, har du altid adgang til e-handelsfondens forbruger hotline.
Du kan kontakte E-handelsfonden på tlf. 44858590 eller post@ehandelsfonden. 

Andre Klagemuligheder

Som forbruger har du i øvrigt en række klagemuligheder, når noget går galt. Varer og tjenesteydelser kan du klage over via den offentlige forbrugerportal Nævnenes Hus, Toldbod 2, 8800 Viborg på naevneneshus.dk.
Har du bopøl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her.

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen dog have været mindst 720 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til:
Festtema
Meterbuen 15
2740 Skovlunde

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:
__________________________________________________________________________________

Bestilt den: _______________________________ Modtaget den: _______________________________

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

Forbrugerens adresse: ___________________________________________________________________

Forbrugerens underskrift: _________________________________________ Dato: _________________
(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)
e-market
Kategorier der matcher din søgning