Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚

Ballongas | Køb helium til balloner her | Helium fra kun 199kr.


Hos Festtema kan du bestille ballongas Online, i engangstanke til 20, 30 & 50 stk. latex balloner. Vi er også leveringsdygtige i helium i større mængder, men så er det ikke længere på engangsflasker, men i genanvendelige industriflaske.
I butikken kan vi fylde 1 – 1.000 balloner med helium mens du venter. Men selv om vi kan fylde ballonerne med helium mens du venter, så vil vi gerne have du forudbestiller heliumfyldte balloner - især når der er større mængder vi taler om. For det tager altså tid at fylde eksempelvis 100 balloner med helium og de fylder mere end du lige regner med 🎈🎈
Ikke alle balloner egner sig til at blive fyldt med helium, men langt de fleste balloner vi sælger her hos festtema gør. Undtagelsen er dog; 5" latex balloner og 16" folieballon tal. I begge tilfælde skyldes det ikke kvaliteten af ballonen, men det faktum at vægten af ballon ikke kan opvejes af den mængde helium som ballonerne kan indeholde.

Værd at vide om helium & balloner:

  • Almindelige latex balloner kan typisk holde sig svævende i 6 - 8 timer uden brug af HiFloat eller anden form for coating.
  • Folieballoner kan typisk holde sig svævende i 6 - 8 dage og kræver ikke HiFloat eller anden for for coating
  • Ballonbuer, ballon backdrop og andre ballondekoration er typisk lavet UDEN brug af helium

Filter

Helium – meget andet end ballongas

Helium bruges til meget andet end at fylde i balloner så de svæver eller til at lave ”musestemmer”. Selv om det nok er det de fleste umiddelbart ville tænke på, når snakken falder på gas-arten helium, der rigtigt nok bruges til at fylde i ballonerne for at få dem til at flyve. 
Helium bruges til mange andre formål end som ballongas. Faktisk er helium en forholdsvis sjælden gasart og gassen bruges i både teknologisk og medicinsk forskning og produktion, og ikke kun som helium til balloner. 
Forskere lærer stadig nye ting om heliums besynderlige egenskaber og anvendelsesmuligheder. Heliums anvendelse i videnskaben er ekstremt vidtrækkende, men dens vigtigste funktion er til nedkøling. Helium kan nemlig kondensere til en flydende tilstand, hvis det afkøles til en temperatur på omkring -268,9 grader Celsius, som er kaldet "lambda-punktet" eller "absolut nulpunkt". Dette er den laveste temperatur, som er mulig at opnå, da det er den laveste temperatur, som en substans kan nå ved enhver form for afkøling. 

De mest almindelige spørgsmål om helium som ballongas

Hos Festtema har vi mange års erfaring med både helium og balloner. Vi sælger masser af ballongas på engangsflasker og vi fylder også balloner med helium, i butikken i Skovlunde. Vi laver jævnligt både ballonbuketter og ballondekorationer både in-house og ude hos vores kunder, så vi har en masser af praktisk er faring med brug af Helium i balloner. 
Al den erfaring kan du trække på, når du køber helium hos Festtema og nedenfor kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål om helium i balloner:

Hvor kan man købe helium til balloner?

Du kan købe helium hos Festtema både Online og i butikken i Skovlunde. Helium kan også købes i andre ”festbutikker” og enkelte byggemarkeder. 

Hvor kan man få fyldt sine balloner med helium? 

Du kan få fyldt dine balloner med helium hos Festtema i Skovlunde og enkelte andre ”festbutikker”. Hos Festtema fylder vi også balloner, som ikke er købt hos os, med helium.

Men det er på eget ansvar i forhold til holdbarhed. 

Kan alle balloner tåle helium?

De fleste balloner kan tåle helium, men ikke alle balloner egner sig til helium.
1 - Ballonen skal have en vis størrelse/ volumen for at indholdet af helium kan løfte ballonens vægt
2 – Ballonen skal være lavet af et materiale (typisk latex eller folie) som er tæt nok til at holde de små helium partikler ”inde”. 

Hvad koster en flaske helium?

Prisen på en flaske helium, i engangsflaske, afhænger af størrelse og forhandler.
Hos Festtema har vi helium i engangsflasker i 3 størrelser og de koster som følger: 
Lille ballon helium (til 20 stk. 23cm. balloner eller 0,15 kubikmeter): 199,- kr.
Mellem ballon helium (til 35 stk. 23cm. balloner eller 0,25 kubikmeter): 249,- kr.
Stor ballon helium (til 50 stk. 23cm. balloner eller 0,42 kubikmeter): 349,- kr. 

Hvor meget helium kan der være i én ballon?

Mængden af helium afhænger af den enkelte ballons rumindhold. Så det er umuligt at sige, hvor meget helium der kan være i en ballon, uden at kende størrelse og form på ballonen. 

Runde standard latexballoner, som er fyldt rigtigt, kan teoretisk indeholde følgende mængde helium: 

23cm. ballon (9”) = 0,006* kubikmeter
25cm. ballon (10”) = 0,008* kubikmeter
28cm. ballon (11”) = 0,012* kubikmeter
30cm. ballon (12”) = 0,015* kubikmeter

*alle tallene er afrundet for overskuelighedens skyld! 

Kan helium brænde?

Nej, helium kan ikke brænde. Helium er en såkaldt ædelgas og er en af de mest stabile og inaktive gasser i naturen. Selv hvis der var en gnist eller flamme i nærheden af helium, vil det ikke brænde eller eksplodere, fordi det ikke reagerer med andre stoffer i luften. 

Hvorfor svæver heliumballoner?

Helium er en af de letteste og mindst ”tætte” af alle kemiske stoffer. Samtidig har helium en stabil kemisk struktur og størrelsen på et enkelt helium-atom er utroligt lille. Denne kombination betyder at helium har en meget lav densitet på kun 1/7 af luftens. Så ligesom olie flyder på vand, vil en heliumfyldt ballon forsøge at ”flyde på ilt” og den svæver derfor opad i et forsøg på at komme oven på vores luft. 

Er helium farligt?

Helium er i sig selv ikke farligt at indånde i små mængder, da det er en inaktiv gas som ikke er giftig. Men hvis man indånder større mængder helium direkte fra en tank, eller helium fra flere eller store balloner kan det føre til iltmangel eller hypoxi, som kan være farligt og endda dødeligt. 
Børn bør ALDRIG lege med helium uden ansvarligt voksen opsyn! 

Sådan bruger du Helium/ballongas

Når du skal fylde dine balloner med helium, så er der både begrænsninger og fif du bør kende til. I nedenstående afsnit finder du relevant information om brugen af helium som ballongas og har du brug for mere inspiration eller information er du altid velkommen til at kontakte os. 
Vejledningen omkring ”rækkevidde” på de engangsheliumflasker du køber i Danmark er typisk angivet ud fra volumenindholdet i en 9” ballon svarende til en ballon på 23cm. Men lagt de fleste balloner som sælges i Festtema og andre festbutikker er enten 11” eller 12”, så husk at lave din egen udregning når du skal finde ud af hvor meget helium du skal bruge. 
Afhængigt af hvor lang tid før dit event, du fylder dine balloner med helium, så kan du teoretisk erstatte 35-40% af volumenindholdet i ballon med alm. luft uden at det går ud over svæve-evnen. Vi anbefaler, at du holder dig til max 20% luft og 80% helium, så du ikke risikere at forregne dig og derved spilde helium i stedet. 
Når du skal dekorere med flere balloner af samme type, så får du det bedste resultat hvis du sikre dig at alle ballonerne er lige store. Det betyder ikke, at ballonerne behøver at være pustet op til max størrelse, det vigtigste er, at de har samme størrelse. 
Den billigste og mest anvendelig ballonmåler er to stole sat med ryggen mod hinanden. Pust den første ballon op til ønsket størrelse og placer den mellem ryggene på de to stole, så afstanden mellem stolene svarer til ballonens størrelse. Nu fungere stolene som ballonmåler og alle de næste balloner skal bare fyldes til de fylder afstanden mellem de to stole ud. 
Skal du bruge balloner med konfetti, så er den nemmeste måde at få konfettien til at fordele sig i ballonen ved at udnytte statisk elektricitet. Gnid den fyldte ballon med en mikrofiberklud eller tilsvarende og ryst så ballonen. - nu vil konfettien ”klæbe” til indersiden af ballonen i stedet for, at ligge i en bunke i bunden af ballon. 
Forbruget af helium i en ballon stiger nærmest eksponentielt med størrelsen af en ballon. Det kommer oftest bag på folk at en ballon på 28cm bruger næsten 70% mere helium end en ballon på 23cm. Så det kan godt svarer sig, at tænke over hvor store balloner du rent faktisk skal bruge!

e-market
Kategorier der matcher din søgning