Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚

Piñata | Piñatas | Piñata fyld

Hos Festtema har vi samlet Danmarks største udvalg af Piñatas - den Mexicanske udgave af en Fastelavnstønde. Vi har mere end 50 forskellige Piñata' og vores mest populære er uden tvivl: Burro Pinata, Stjerne Pinata, Enhjøring Pinata og Skattekiste Pinataen. Her finder du også en flot Pinata stav, forskellige typer piñata fyld og hvis du er i tvivl om hvordan mand fylder, hænger eller bruger en Piñata er du velkommen til at kontakte os.

Filter

Burro Pinata

179,00 Kr.

Donut Pinata

179,00 Kr.

Flamingo Pinata

165,00 Kr.

Fodbold piñata

179,00 Kr.

Humlebi pinata

165,00 Kr.

Lama Pinata

165,00 Kr.

Mini Safari Dyr - Pakke med 8 stk.

Indhold: 8 stk. (3,50 Kr. / 1 stk.)

28,00 Kr.

Panda Piñata

125,00 Kr.

Pinata fyld

89,00 Kr.

Pinata maske

13,00 Kr.

Pinata stav

36,00 Kr.

Pinata: Hest

225,00 Kr.

Sombrero pinata

165,00 Kr.

Spiderman pinata

185,00 Kr.

Stjerne Piñata

150,00 Kr.

Tyre pinata

179,00 Kr.

Piñata

En Pinata er typisk en hul, farvestrålende figur, som er lavet i papmache og kan (skal) fyldes med alt fra konfetti eller frugt til slik og legetøj. Pinataer er en mere eller mindre fast del af byfester, fødselsdag og andre fejringer i Mexico hvor især børn, med bind for øjnene, forsøger at slå hul på Pinataen for at få fat i indholdet.
- meget lig vores lokale \"slå katten af tønden\".

Burro (æsel) og stjerne pinataerne er måske de mest traditionelle Mexicanske pinatas, men i Mexico kommer Pinata' i alle former og figurer. Her kan der være tale om lokale \"myter\", en upopulær embedsmand eller politker (læs Amerikansk president), forskellige former for dyr og så naturligvis tidens mest populærer tegneseriefigurer.

Størrelsen på de Mexicanske Pinatas er heller ikke som vi kender dem i nordeuropa, men ofte 2, eller 3 gange større og utroligt festlige nrå de er hængt op på byens lokale torv som en del af dekorationen for senere at blive en del af underholdningen....(først skal træet vises, siden skal det spises...)

Er Pinataen Mexicansk?

Som indikeret ovenfor, er der mange fællestræk, i de forskellige traditioner på tværs af geografi og kulturer. Måske fordi de fleste kulturer efterhånden er et stort samsurrium af alle kulturer, kogt sammen over tid og under forskellige styreformer. Eller fordi vi mennesker grundlæggende er simple skabninger, der bruger fantasien med udgangspunkt i de ting der omgiver os og skaber \"løsninger\" med de tilgængelige redskaber der nu engang er, uanset hvor i verden vi befinder os.

I hvert fald er det sikkert, at også Kineserne havde en ligende tradition med dyrelignende figurer, fyldt med korn, der blev slået i stykker som en del af deres måde at fjere det Kinesiske nytår på. Hvis vi altså kan stole på Marco polo' beretninger om hans egne oplevelser i Kina dateret før 1300 tallet.

Så spørgsmålet er om Pinataen stammer fra Aztekerne i Mexico, Kineserne og solens rige eller et helt tredje sted.....

Sådan bruger du en Pinata

Uanset hvor Pinataen stammer fra, så er en Pianat super underholdning til en børnefødselsdag eller fest med Mexicansk tema. Brugen ef en Pinata er meget lig vores Fastelavn; man slå på Pinataen, efter tur, med en stav, indtil Piantaen går i stykker og \"godterne\" falder ud....

I praksis er der dog lige nogle ting du bør være opmærksom på og også en rækker \"tricks\" som forlænger legen og øger underholdningsværdien for alle:

Sådan hænges Pinataen op

Alle de Pinatas Festtema sælger er udstyret med en plastik strip \"øverst\" på Piantaen (på Æsel, Hest, Enhjørring og andre dyre-pinatas sidder den i nakke). Denne strip er til at hnge Pinataen op i.

Men husk at hænge Pinataen højt, så det ikke er muligt for deltagerne at slå \"ned\" på ophænget - man skal slå på siden af Pinataen.
- slår man \"ned\" på ophænget rives ophænget løst, uden der går hul på Pinatan.

Sådan fyldes Pinataen

Alle vores Pinatas har et hvidt mærkat, der markerer et område (ca. 7-8cm i diameter) hvor der er hul i selve papmachen under silkepapiret. Skær et kryds, med en skarp kniv eller saks, i det hvide mærkat så har I mulighed for at fylde Pinataen med lige det I har lyst til.

Vi anbefaler at I ikke kun fylder Piantaen med frugt eller andre tunge ting, da det øger sandsynligheden for at Pinataens ophæng gliver revet køst før det bliver slået hul i Pinataen.

Tricks til Pinata-leg

For det første skal I altid huske på, at Pinataen skal hænge højt, så det ikke bliver ophænget der er Pinataens svage punkt. 

For det andet må I ikke bruge et bat eller en kølle der er for tung. Vi anbefaler en Pinatastav. Den er helt rigtig i forhold til drøjde og så er den til med festligst dekoreret. Men man kan også bruge en gren eller et stykker elektrikkerrør i passende længde (maks 80cm.)

Trick nr. 1
Hæng Pinataen op i et \"løs\" reb, så en voksen kan hæve og sænke Pinataen efter behov, når deltagerne skal slå. Så kan man både sikre sig mod slag på ophænget, men endnu vigtige, man kan \"fjerne\" Pinataen, så deltagernen slet ikke rammmer!

Trick nr. 2
Giv deltagerne bind for øjnene, når de skal slå. Så er træfsikkerheden meget mindre, hvilket betyder at de voksne også kan deltage og legen forlænges væsentligt med masser af grin og gisp som bonus. - Brug eventuelt vores Pinata maske, så er det nemt at skifte fra deltager til deltager. 

Trick nr. 3
Snur deltagerne rundt umiddelbart før de skal slå, og efter de har fået bind for øjnene. Igen forlænges legen væsentligt og ungerne elsker at grine af voksne der rammer forkert, snubler eller bare ser fjollede ud.

God forrnøjelse...

e-market
Kategorier der matcher din søgning