Tyrolerhat | Tyrolerhatte i flere former og farver

Skal du til tyrolerfest og mangler du en tyrolerhat, så kik her og find filt hatte og andre tyrolerhatte til Oktoberfest. Vi har mange forskellige tyrolerhatte, og kan blandt andet tilbyde klassiske tyrolerhatte, mini tyrolerhatte, ternede tyrolerhatte og mange flere hatte, som er perfekte til Oktoberfesten.

En tyrolerhat er ikke bare en hat. Den fortæller en historie. Og derfor kan det nogle gange være svært at finde den perfekte tyrolerhat til netop dit formål og din historie. Men hos Festtema har vi heldigvis så mange forskellige tyrolerhatte, at det skulle undre os, hvis du ikke kunne finde en, som matcher lige netop dine behov.

Produkter

Hvad kendetegner en tyrolerhat?

En tyrolerhat er en hat, som stammer fra Tyrol-området omkring alperne. Den er typisk lavet af filt, men findes i alle tænkelige farver og former. Tyrolerhatten kan bæres året rundt og er en velkendt accessorie i tyrol-området, der skiltrer dine udmærkelser i lokalmiljøet. Jo flere pynteting, så som pins, fjer og bånd, der er på tyrolerhattene, jo mere siger de om dig som person. 

Da hatten således er så stor en del af kulturen i Tyrol, kan man naturligvis ikke holde en ordentlig tyrolerfest, Bierfest eller Oktoberfest uden at bede sine gæster komme iført en præsentabel hat. Derfor hat vi hos Festtema samlet et stort udvalg af tyrolerhatte til enhver tyrolerfest.

Vi har tyrolerhatte i flere forskellige farver, men de mest klassiske er grå, grøn, brun og sort. Vil du dog skille dig lidt ud fra mængden, vil vi anbefale dig en blå eller lyserød tyrolerhat, da disse også er utroligt festlige. Vi har også tyrolerhatte i alle kvaliteter, lige fra de helt billige hatte, som kun behøver at holde en enkelt aften, til den kraftige filthat som kan bruges til flere begivenheder om året. Derudover har vi flere forskelige designs af tyrolerhatte lige fra den cowboy-agtige filthat som man ser til alle lokale oktoberfester til den høje kegleformede filthat som alle turister forbinder med ægte tyrolerstemning. 

Tyrolerhattene stammer fra området Tyrol, som ligger i Østrig og strækker sig ind over både Italien og Tyskland. Hatten, som traditionelt er lavet af filt, bruges til at udvise status iblandt lokalfolkene og er oftest udskykket med en fjer, et bånd eller snor rundt om hatten og diverse pins. På damernes tyrolerhat placeres disse pins på højre side, mens de på herrernes tyrolerhatte placeres i venstre. Jo mere udsmykket med pins en hat er, jo mere status udviser man, da hver enkel pin er symbol for f.eks. jagt eller anden aktivitet i Tyrol regionen.

Hvis du derfor vil fremstå som en ægte tyroler er det derfor vigtigt at du anskaffer dig en tyrolerhat, og gerne med både fjer, pins og bånd i tyrolerfarver. Hvis du ikke selv ligger inde med en sådan hat, har vi hos Festtema et stort udvalg på over 50 forskellige tyrolerhatte i diverse farver og former - både på hårbøjle og som almindelig hat.

bayersk tyrolerhat

De indfødte tyrolere bærer den klassiske bayerske tyrolerhat lavet af filt. Denne hat ligner lidt en cowboyhat i formen, men skærmen på hatten er knap så bred og så er de langt mere udsmykkede. De mest normale farver af denne slags tyrolerhatte er grå, sort, brun og grøn og oftest har man flere forskellige således at man kan vælge bedst efter hvad der matcher den ternede tyrolerskjorte, som man har på den pågældende dag.

De bayerske tyrolerhatte er meget populære både blandt lokalbefolkningen og turister, og bliver brugt året rundt uden at skulle have nogen særlig anledning (f.eks. Bierfest, Oktoberfest eller Tyrolerfest) som undskyldning. Ønsker du derfor at ligne en autentisk tyroler bedst muligt, og har du ikke brug for en speciel begivenhed for at få lov til at gå med hat, er det en bayersk tyrolerhat som du skal have fat i. 

Tyrolerhat til Bierfest

Hvis du ønsker at være så let genkendelig til festen som muligt og ikke ønsker at skulle forklare dit tyrolerkostume til nogen, er det derimod den velkendte kegleformede filthat med en snor omkring, som du skal tage med til Bierfesten.


Denne hat er den, flest turister forbinder med Oktoberfest, Bierfest og Tyrolerfest, og du kan derfor aldrig gå galt i byen med denne hat. Hos festtema har vi både denne filtrede tyrolerhat i fuld størrelse og som miniature på en hårbøje - begge dele kan benyttes af både mænd og damer. De mest klassiske af disse hatte er enten lyse- eller mørkegrå og har en bolsjestribet snor i enten blå og hvid eller rød og hvid viklet rundt om hatten.

 
1