Cowboyhatte | Cowboy hat

I denne kategori har vi samlet alle vores mange cowboyhatte. Så uanset om du skal finde en cowboy hat til et barn, en kvinde eller mand, så har vi cowboyhatten her.

Vi har cowboy hatte særligt til kvinder, vi har cowboyhatte i børnestørrelser og så har vi resten af vores mange cowboyhatte som måske nok er lavet til mænd, men som kan passes af de fleste.

 

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
Side:
  1. 1
  2. 2

Cowboy hattens historie

Cowboyhatte
John B Stetson opfandt cowboyhatten i 1862 og den bleb sat i produktion i 1865. Den bæres af mange mennesker, men man associerer især cowboyhatten med arbejdere på ranche i USA's sydlige og vestlige del, det vestlige Canada, nordlige Mexico, countrymusikere og deltagere i den nordamerikanske rodeo.

Historien
John B Stetson tog mod vest for at slå sig ned i et varmere klima. Han underholdte sine rejsefæller under en jagt med at forme en hat med bred skygge ud af filt. Det viste sig at hatten beskyttede godt mod regn, sol og vind, så Stetson besluttede sig at bruge cowboyhatten under sine rejser. Han solgte i 1865 sin første cowboyhat til en tilfældig cowboy og dernæst var det bare at få sat hatten i produktion.

Hvordan laver man cowboyhatte?
De fleste cowboyhatte fremstilles på fabrikker, men man kan også bestille håndlavede cowboyhatte. Processen foregår således, at et stykke filt damp-blogges til kundens hovedstørrelse med den ønskede på hattepuld og skygge. Derefter tilføres shelak med en maskine til skyggen for at gøre den stiv. For at tætne og blødgøre filten inden færdigggørelsen anvendes et andet apparat.

Symbol på westen
I starten af 1900-tallet blev cowboyhatten for alvor et symbol på westen, da Tom Mix brugte Stetsons cowboyhatte i de stumfilm han var med i, b.la. Cowboyfilmen „Ranch life in the Great Southwest“. Skuespilleren Leonard Franklin Slye havde også stor betydning for udbredelsen af cowboyhatte, da han i 1928 blev den berømte cowboysanger Roy Rogers i filmen under „Under Western Stars“. Cowboyhatten har desuden også været båret af amerikanske præsidenter som f.eks. Rosevelt, Hover og Bush. 

 
Udklædning og kostymer, festtema ideer, 80er fest, hollywood fest, polterabend pynt, afterski temafest, temafest pynt, temafest mexico, kostume ideer til voksne, temafest hawaii, temafest skovlunde, barbie kostume voksen, mad tema lande, havtema kostum