Barnedåbspynt | Pynt & dekoration til Barnedåb

I denne kategori finder du alt indenfor barnedåbsdekoration, altså alt hvad der hører sig til af pynt og dekoration til barnedåben. Vores udvalg af barnedåbsdekoration inkludere både "køns-neutrale farver" men langt det største udvalg af pynt og dekoration til barnedåben findes i sarte lyserøde og lyseblå nuancer så dekoration til din barnedåb indikere om det er en pige eller en dreng der skal døbes.

Vi har bordpynt, crepebånd, centerpieces, balloner og tyl i cremet hvid men også i klassiske lyseblå og lyserøde farver. Du finder naturligvis også duge, servietter paptallerkner og masser af bordkonfetti fomet som sutter, barnevogne og rangler. Kort sagt alt hvad der skal til for at din barnedåb kan blive rigtig festlig.

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dåben

Eller barnedåben som langt de fleste kalder det, er som regel den første af livets store fester. Sammen med bryllupper er barnedåben også en af de gladeste fester med masser af pynt og dekoration.

Dåben behøver ikke være ”barnedåb”, der er masser af mennesker der først vælger dåben til som unge eller endda meget voksne. Men uanset hvornår man at bliver døbt, er der god grund til at fejre dette tilsagn om kristen samhørighed. I oldkirken blev man døbt som voksen, ritualet tilskrev at man skulle uddannes, bede og faste. Måske er det netop fasten og den asketiskes livsstil op til selv dåbsritualet der gjorde at dåben historisk set er blevet fejret med et brag af en fest.

 

Dåbens farver

Kirkens festfarve er hvid og derfor er det oplagt at dåbskjolen og siden hen også konfirmationskjolen er/var hvide. Ud over ”fest” symboliserer den hvide farve også renhed De lyseblå og lyserøde farver der typisk bruges i forbindelse med barnedåben, har som udgangspunkt ikke noget med kirken eller selve dåbsritualet at gøre. Den lyserøde og lyseblå pynt og dekoration som typisk pryder festlokaler, forsamlingshuse og privatboliger i forbindelse med selve dåbsfesten signalerer barnets køn. En praktisk foranstaltning, som oprindeligt hjalp naboer, familie samt gæster fra nær og fjern med at bestemme barnets køn uden at stille dumme og fornærmende spørgsmål.

 

Barnedåbspynten

Mængden og mangfoldigheden af pynt og dekoration der bliver anvendt til barnedåb nu om dage er imponerende og stil & tone er lige så forskelligartede som der findes familier… Klassiske elementer er dog duge, servietter og engangsservice som typisk er hvidt eller hvids og så lyserødt/ lyseblåt afhængigt af barnets køn.

Der findes også en masse forskellig bordpynt og konfetti og anden barnedåbspynt i henholdsvis lyserød eller lyseblå. Barnedåbsdekoration der afbilleder barndommens symboler; bamser, sutteflasker, sutter, gyngeheste, rangler, sikkerhedsnåle m.m.

Men én af de nyste trends, vi ser indenfor barnedåbspynten, er balloner. Her snakker vi naturligvis almindelige latex balloner men også store folieballoner med helium i form af tal, bogstaver eller med print/form. En anden ”nyhed” indenfor pynt til barnedåben er introduktionen af en ny farve, nemlig ”Rosegold” der på meget elegant vis formår at kombinerer lyserød og guld.

 
11
Barnedåb | Køb servietter, duge, pynt & dekoration til barnedåben