Hawaii skørt | Hula skørt | Bastskørt

Kært barn har mange navne og alle ser godt ud i et Hawaii skørt. Hvem har ikke drømt om at besøge Hawaii, sidde på stranden iført bastskørt og bare nyde livet og en iskold Pinacolada?

Fuldend dit Hawaii kostume med en af vores mange fine Hawaii kranse, blomster til håret eller kokos-top.  (LEI) - MALOHA!

Produkter

Hawaii skørt

Hawaii skørter er en fællesbetegnelse for den type bast skørter som oprindeligt stammer fra Polynesien. Altså et skørt lavet i bast (typisk blade eller strå) som kan bruges af både kvinder og mænd.

Hawaii skørtets popularitet hænger sandsynligvis sammen med Hawaii øernes eksotiske image som drømme destination for alverdens turister. For i virkeligheden er der ikke noget der taler for det skulle hedde et Hawaii skørt og ikke bare bast skørt!

I dag er langt de fleste bast skørter lavet i plastik eller papir, hvilket gør dem både billigere og mere holdbare. Til gengæld findes nu i et utal af farver og med ”blomster” og anden form for pynt.

Vigtigt ved køb af Hawaii skørter

Når du køber Hawaii skørt, uanset om det er hos Festtema eller et andet sted, er der et par detaljer du bør være opmærksom på:

1 – målet på skørtet
Her oplyses som reglen et centimeter mål, som er længden. Det kan naturligvis være relevant, men det er meget vigtigere at du kender livviden på skørtet.

De fleste Hawaii skørter til udklædningsbrug er lavet med elastik i livet, så hvis du ikke er påpasselig risikere du at få et langt skørt med ”kort” livvidde.

Andre skørter er lavet med velcro-lukning og denne type har som udgangspunkt endnu mindre udfaldsrum. Så er Hawaii skørtet af denne type er

2 – hvordan er skørtet lavet (åbent eller lukket)
Her er problemet igen livvidden, idet både eleastik og velcro giver nogle naturlige begrænsninger på brugerens taljemål.

For optimal fleksibilitet kan du vælge et åbent Hawaii skørt, hvor ”basten” er syet på en lang snor som brugeren så selv binder. Disse er som regel noget dyrere, men giver næsten uanet fleksibilitet og er skørtet for stor kan du bare klippe noget af ”basten” af i enderne og på den måde få et skørt tilpasset dine personlige mål.

3 – Hvad er Hawaii skørtet lavet af?
Som sagt er det originale lavet af bast, hvilket giver et stift og tæt skørt med en autentisk knasende lyd ved bevægelse.

Skørterne der er lavet i plastik er typisk ”bløde” og er de for billige er skørtet ikke tæt, hvilket for nogle kan give en fornemmelse af nøgenhed. Til gengæld er de mere solide i forhold til brug og kan gemmes og bruges til eksempelvis ungernes udklædningskasse.

Hawaii skørter lavet i papir er et godt alternativ til de ægte bast skørter. De er mere stive, har lidt af den knasende lyd og kan fås i den helt rigtige nartur-farve. Til gengæld er de ikke så lette at gemme væk og genbruge da ”stråene” får knæk eller krøller hvis de bliver smidt i en udklædningskasse.

1