Halloween Masker | Uhyggelige masker

Hos Festtema er vi vilde med Halloween og derfor har vi også samlet et stort udvalg af uhyggelige, seje og sjove Halloween masker. Alle Halloween maskerne er samlet i denne kategori så du let kan få et overblik over de mange muligheder; Jason' Hockey maske, en maske med larver, rådent Zombie ansigt eller et forvrænget Græskar-ansigt for bare at nævne et par stykker. Dyremasker er også populære Halloween masker, men de har deres helt egen kategori.

COVID19 Restriktioner

  • Masker må ikke prøves!
  • Alle masker forsegles i plastikposer for at undgå smittefare
  • Masker i brudt emballage tages ikke retur
  • Restriktionerne er for din sikkerhed

Tak fordi du viser hensyn!

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Halloween masker

Brugen af masker til Halloween har en lang tradition bag sig og kan spores helt tilbage til den oprindelige Keltiske tradition Samhain som er fader til vor tids Halloween.

Her brugte man masken som forklædning, når man absolut skulle udendørs den 31. oktober. Man forsøgte simpelt hen at maskere sig som de døde der færdes blandt de levende på deres færd mod det næste liv.

Masken var således et forsøg på at ligne de døde og derfor var det logisk at masken afspejlede hvordan en død måtte se ud. Kraniemaske, skeletmaske og hvad vi i dag ville kalde en zombiemaske, var helt almindelige og ikke brugt for at skabe frygt, men tvæt imod for at give tryghed.

Vore dages Halloween masker er således meget tro mod den oprindelige tradition, bortset fra at vi tager masker på til Halloween for skræmme – jo mere uhyggelig jo bedre.

Klassiske Halloween masker

Man kommer ikke uden om at de klassiske masker til Halloween er djævlemasker, heksemasker, kranie eller skelet masker og zombiemasker altid er populærere - altså mere eller mindre traditionelle Halloween masker.

”Plague doctor” masken er også hyppigt anvendt til Halloween. Masken blev oprindeligt brugt af læger under den sorte død (pesten) i det 17. århundrede, hvor længerne troede at den fuglelignende maske med det lange næb forhindrede spredning af luftbåren smitte.

Pesten krævede som bekendt et uhyggeligt højt antal menneskeliv og masken er rigtig creepy i sig selv da den dækker hele hovedet og har et langt spidst og krumt næb. Plague Doctor masken er således en super eksponent for en rigtig Halloween maske – især for dem der kender historien bag.

Moderne Halloween masker

Vi har solgt Halloween udklædning og masker i mange år og har gennem tiden set en tydelig udvikling i hvilken type Halloween maske der hitter fra år til år.

Vi kan tydeligt mærke hvilke film der har været oppe i tiden og her hitter masker/ karakterer fra gyser og ”splatter” film altid: Michael Myers masken, Jason fra Fredag den 13.' hockey maske, SAW masken og senest masker fra filmen ”The walking dead.

I 2017 var klovnen fra Steven Kings IT super eftertragtet så mon ikke den hitter igen i 2019 når klovnen Penny Wise får nyt liv i IT 2. Generelt oplever vi at klovnemasker, og gerne i en eller anden uhyggelig form, er stadig mere populær til Halloween. Især blandt drenge og yngre mænd.

Men også Gay Fawkes masken, kendt fra filmatiseringen af The Gunpowder plot og som siden er blev brugt af blandt andet hackergruppen Anonymous har været et hit.

Senest er der også en tendens til at Mexicanske ”dias de muertos” masker, som er sirligt udførte og til tider smukt dekorerede skeletmasker vinder indpas til Halloween.

Men mest opsigtsvækkende er det dog at rygtet siger at Donald Trump masken var den mest solgte maske til Halloween i Mexico i 2016 – mere skræmmende bliver det vist ikke…

 
3