Halloween dekoration | Pynt & dekoration til Halloween

Her hos festtema er vi nok det man med et pænt ord ville kalde Halloween entusiater. Festtema har måske landets største udvalg i Hallowwen pynt og dekoration og vi impoertere selv figurer og ksotumer direkte fra USA.

I denne kategor finder du fra edderkoppespind, små mus og rotter til komplette kirkegårds kulisser og 2M høje figurer med lyd, lys og bevægelse.

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hvorfor pynter vi op til Halloween

Traditionen med at pynte op til Halloween som vi kender det i dag, kommer i princippet fra Mexico!

Mexicanske emigranter i USA har med fejringen af deres Dias de los Muertos (De dødes dag) bragt Halloween indenfor.

Hvor Irske emigranter typisk klædte sig ud og pyntede op med græskarlanterner udenfor, for at narre eller skræmme de døde. Pynter Mexicanerne op indenfor og inviterede deres afdøde familiemedlemmer og elskede indenfor til fest.

Til Dias de los Muertos ville man sikre at de døde følte sig hjemme og siden de boede på kirkegårde og det der var værre pyntede man op med gravsten, skeletter, kranier (Sugarskulls), flagermus og andet kryb der kunne skabe, en for de afdøde, hyggelig atmosfære.

I modsætning til vor tids Halloweenpynt, som gerne skal være så uhyggelig som muligt, var og er pynten til Dias de los Muertos sirligt dekoreret og nærmest festlig i sine farver og udtryk.

Halloween pynt

Set i det perspektiv giver det mening at vi pynter op med skeletrester, afrevne lemmer, spindelvæv og alt muligt andet uhyggeligt vi associerer med stemningen på en mørk, kold og klam kirkegård.

At Halloweenfigurerne og andet pynt så kan tale og bevæge sig, gør det kun mere realistisk, for de døde levede jo op, på netop denne særlige aften én gang om året.

Det faktum at mange af figurerne vi pynter med til Halloween så også afspejler dæmoner og hekse skyldes kirkens forsøg på at annektere den oprindelig Irske (Keltiske) tradition Samhain der lægger til grund for den morderne Halloween.

Så pynten vi bruger til Halloween er altså et stort mix af Mexicanske, Irske og kristne traditioner og symboler tilsat en stor portion Amerikansk forkærlighed for storhed og ikke mindst strøm…..

Derfor bruger vi græskar som pynt til Halloween

Indbegrebet af Halloweenpynt er måske græskarlanternen, som er udødeliggjort via sagnet om Jack O’lantern der levede et helt liv i synd og sågar snød djævlen af flere omgange. Da Jack endelig døde, blev han afvist i himlen og sågar også i helvede. Djævlen gav Jack et stykke kul, så han i det mindste havde lys på vej tilbage til jorden. Ifølge sagnet skar Jack en lygte af en roe og lade det brændende kul i lygten og han vandre den dag i dag i lysest af lygten, hvileløst frem og tilbage mellem helvede og himlen.

Af praktiske årsager, erstattede de Irske emigranter nemlig roelygten med en græskarlanterne, da denne både var lettere tilgængelig i deres nye hjemland end roer var og tilmed meget lettere at skære lygter af.

Og således er Jack O’lanterns roelygte blevet erstattet af vor tids ikoniske Halloweenpynt; Græskarlanternen.

 

 
Alt til Halloween på lager: Kostumer, udklædning, pynt & dekoration | Hurtig levering og den bedste service.