Stearinlys, lagkagelys & lyskæder | Billige stearinglys

Hvad skaber mere stemning end den rigtige lyssætning. Tænk bare på TIVOLI til Halloween eller hvad en kinesisk rispapirlampe kan gøre for sommerfest. I denne kategori har vi samlet alle vores lys - ligefra stearinlys og lagkagelys til lyskæder med skelethoveder og kinesiske rispapirlamper og lanterner. 

Stearinlys er ikke bare stearinlys. Der er stor forskel på stearinen der er anvendt, om lyset er gennemfarvet og hvor lang brændetid stearinglysene har.

Produkter

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Lys skaber stemning

Den rigtige lyssætning kan skabe magiske rum, forvandle uhyggelige baggårde til de hyggeligste oaser men også dræbe al stemning i et almindeligt forsamlingshus.

Blotlagt elektrisk lys i form af dioder og moderne sparerpærer kan virke koldt eller hårdt i forhold til glødepærens mere varme lys. Derfor bør du være opmærksom på hvornår du skal gøre bruge af lyset og hvilken effekt du ønsker af lyssætningen.

Uanset om du bruger levende lys i form at stearinlys eller elektrisk lys i form af lyskæder, dioder, sparerpærer eller lysstofrør bør du teste effekten af on-location og på et tidspunkt svarende til arrangements afholdelse.

Selv om diodelys og sparerpære har ry for at være kolde, kan disse med fordel bruges i rispapirlamper, lanterner og andre farverige ophæng hvor hårdheden i lyset modvirkes af eksempelvis farvet papir. Især fordi brugen af stearinlys og levende lys generelt ikke anbefales sammen med rispapir, cellofanpapir og tilsvarende materialer som er letantændelige.

Der findes dog rispapirlamper og lanterne som er ”svært brandbare” og som sådan beregnet til brug af stearinlys.

Tre af de nyeste ”hit”, inden for belysning til fest og dekoration, er i hver sin ende af størrelsesskalaen, men alle dele bruger diodelyset som kilde:

Koncertballoner – oplyste kæmpeballoner med en diameter på mere end 100cm. som lever sit eget liv over hovederne på publikum.

Fairy lights – bitte små diodelys på ”snor” som kan bruges i en masse for skellige sammenhænge; I et glas, omkring en gren, på et bord eller som del af en dekoration.

Fairy pearls – små bitte plastikkugler på 10mm. Der kan hænges i træer og buske, smides på plæner og gangstier eller endda i swimmingpools og havedamme.

Stearinlys, elektrisk lys eller diodelys?

Du skal huske at tænke dig om før du vælger hvilken form for lys du vælger at pynte op med. Stearinlysene giver et meget levende og varmt lys, men stearinlys lyser op meget lokalt og så er der altid brandfaren du skal tænke over.

Et godt alternativ til gammeldags stearinlyn er de såkaldte LED stearinlys som laves både som bloklys, klassiske slanke stearinlys til lysestager og som fyrfadslys. Bruger du LED stearinlys slipper du for at tænke over brandfaren og så kan lysene bruges igen og igen. LED stearinlys virker fantastisk på afstand, men på et middagsbord, i baren eller på en buffet ville man stadig bruge gammeldags stearinlys.  

Elektrisk lys er super effektivt og fantastisk til at iscenesætte andre dele af din dekoration med. Kender du en elektriker og har du mulighed for at gøre brug af en lyddæmper kan du også bruge det elektriske lys til at skabe stemning. Men vær varsom med elektrisk lys – det bliver tit for meget i privat regi og du kan let komme til at dræbe stemningen med for meget eller for kraftigt lys.

Diodelys/ LED er fremtidens lys og dækker over elektrisk skabt diodelys. Diodelys kan både være infrarødt og almindeligt lys. diodelys kan retningsbestemmes og erstatte Halogenlys og ikke-retningsbestemt diodelys er godt på vej til er erstatte glødepæren.

Samtidig findes diodelys allerede i mange forskellige former og prisniveauer. Som enkeltdioder der er batteridrevet, på snores og guirlander som små lysperler og i klynger af dioder med utrolig høj lysstyrke – og alt derimellem.

Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan bruge diodelys til – problemet er bare at de gode og innovative løsninger stadig er relativt dyre eller også skal du bestille direkte i Kina og så er kvaliteten mildest talt svingende.

Stearinlys er ikke bare stearinlys!

Der findes et utal af ”stearinlys” og lys lavet i andre materialer som eksempelvis voks, gele og paraffin. Brændetiden på stearinlys handler om meget mere end kvaliteten af stearinen, bl.a.:

 • Stearinlysets tykkelse
 • Vægens kvalitet
 • Vægens frie længde
 • Lyset fysiske placering under afbrænding (træk…)

Dog er det det ikke kun brændetiden du bør have fokus på. Du bør også overveje hvor meget levende lys du ønsker at gøre brug af. For selv om stearinlys er det ultimative hyggelys, så er det også meget miljøbelastende og afgiver mange partikler og sod.

5
Leder du efter dekorationer til din temafest? Hos Festtema har vi et kæmpe udvalg af dekorationer og pynt til enhver temafest - besøg butikken i Skovlunde hvor alt pynten kan ses og købes!