Underkategorier

Helium | Helium til balloner

Helium til balloner eller ballongas som nogle også kalder det, er relativt ufarlig gasart der er lettere end luft og derfor stiger helium til vejs.

Vi sælger Helium til balloner i engangsflasker og tilbyder desuden at fylde folieballoner med helium i butikken i skovlunde. Så uanset om du skal bruge balloner fyldt med helium her og nu eller til din næste fest - så kan vi hjælpe.

Alle vores balloner, med undtagelse af vandballoner, er egnet til at blive fyldt med helium. Vores balloner er nemlig lavet af latex eller folie og det vil sige at heliumen ikke siver igennem så hurtigt som ved brug af de billigste gummiballoner..

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Helium gas – meget andet end ballon gas

Helium bruges til at fylde i balloner så de svæver og til at lave ”musestemmer”. Det er nok det, som de fleste umiddelbart ville tænke når snakken falder på gasarten helium, der rigtigt nok bruges til at fylde i ballonerne for at få dem til at svæve og ændre din stemme ved indånding.

Men helium bruges til mange andre formål end som ballon fyld og til fest og ballade.

Faktisk er helium en forholdsvis sjælden gasart og heliummen bruges som vigtigt element i både teknologisk og medicinsk udvikling og produktion og ikke kun som helium til balloner – og forskere lærer stadig nye ting om heliums besynderlige egenskaber og anvendelsesmuligheder. Heliums anvendelse i videnskaben er ekstremt vidtrækkende, men dens vigtigste funktion er til nedkøling

Hvorfor svæver helium fyldte balloner?

Helium er en af de letteste og mindst ”tætte” af alle kemiske stoffer. Samtidig har helium en stabil kemisk struktur og størrelsen på et enkelt helium-atom er utroligt lille. Denne kombination betyder at helium har en meget lav densitet på kun 1/7 af luftens.

Så ligesom olie flyder på vand, vil en heliumfyldt ballon forsøge at ”flyde på ilt” og den svæver derfor opad i et forsøg på at komme oven på vores luft….

Helium – solens ”brændstof”

Helium har sit navn efter den græske gud ”Helios”, som var solens gud. Helium blev nemlig opdaget af astronomer 1868, mens de studerede gas absorptionslinjer" i farvespektret af sollys.

Helium udgør ca. 45% af solens masse, og dannes ved fusion af hydrogenatomer i Solen og andre stjerner og udgør ca. 23 vægtpct. af Universets masse.

Helium findes i begrænsede mængder på jorden, men er det næst hyppigste grundstof i universet kun overgået af hydrogen. Flere forskere peger på at jordens helium-depoter er ved at være udtømt og der findes ingen prisbillige alternativer til ædelgassen.

ADVARSEL: Leg ikke med helium når du fylder dine balloner!

Selv om helium hverken er bandfarlig eller eksplodere, så er der alligevel menesker der dør hvert år i Danmark som følge af leg med helium. Ved indånding kan helium nemlig forårsage kvælning og i værste fald død. Så selv om det lyder sjovt når du taler efter indånding af helium fraråder Festtema på det kraftigste en hver form for leg med denne potentielt farlige gasart. Mindre børn bør under ingen omstændigheder fylde heliumballoner uden opsyn af en voksen!

 
Udklædning og kostymer, festtema ideer, 80er fest, hollywood fest, polterabend pynt, afterski temafest, temafest pynt, temafest mexico, kostume ideer til voksne, temafest hawaii, temafest skovlunde, barbie kostume voksen, mad tema lande, havtema kostum