Lederhosen | Autentiske lederhosen i skind

I denne kategori finder du et stort udvalg af autentiske lederhosen som er den roiginale udgave af tyrolerbukser. Her er både lederhosen til mænd og til kvinder, fælles for alle vores lederhosen i denne kategori er at de er i autentisk design, lavet i skind og ypperlig kvalitet. Vores lederhosen er lavet i kraftigt kavlitetsskind, med knapper af ben og for til lige over kæet.

Vi har valgt at tilegne denne kategori med lederhosen til det bedste af det bedste og ønsker du ikke et par rigtige lederhosen, men "bare" et par tyrolerbukser til éngangsbrug anbefaler vi at du kigger i kategiren med tyrolerbukser. Regner du derimod med at skulle bruge dine lederhosen mere end én gang så er du kommet til det helt rigtige sted.

Produkter

Autentiske Lederhosen

I dag er lederhosen næsten synonym med Oktoberfest i München og andre øl festivaller, men de bruges også stadig som folkedragter og var i 1700 tallet almindeligt anvendt i hele den vestlige verden.

Lederhosen stammer i virkeligheden fra området omkring Alperne og de omkringliggende regioner i Østrig, Schweiz, Bayern og det nordlige Italien. Klappen foran på bukserne hed ”a la bavaroise” og har altså fået navn efter oprindelsesstedet; Bayern.

Ægte lederhosen (som betyder læderbukser på tysk) er lavet af svineskind eller hjorteskind og de er enten korte eller knælange.

Lederhosen var arbejdsbukser. Bukser fremstillet i læder var både mere slidstærke og nemmere at rengøre end busker lavet i textil.

I starten af det 19 århundrede blev lederhosen umoderne, de blev opfatte som bondske og derfor ikke egnede for moderne byboere. Men i slutningen af samme århundrede fik de en renæssance i det flere mondæne herreklubber i München og andre større byer satte en ære i at opretholde lokal kultur og traditionelle klædedragter.

Lederhosen har fastholdt sin lokale popularitet i regionen omkring oprindelsesstedet hvor mange mænd bruger dem til havearbejder, hiking og naturligvis de lokale øl festivaller og byfester.  

Lederhosen er blevet et symbol på regional stolthed i især Bayern. Hvor lederhosens betydning som kendetegn kan sammenlignes med kilten i Skotland og den Amerikanske cowboyhat.

Lederhosen til mænd

Vores lederhosen til mænd findes naturligvis i de to originale udgaver; korte og knælange, og kan fås i farverne: lysebrun, camel, mørkebrun eller sort.

Kvaliteten strækker sig fra emitteret ruskind til tyk svinelæder med knapper i horn, broderede syninger og silkefor.

Lederhosen til kvinder

Til kvinderne er udvalget et lidt andet. Her er vores udvalg af lederhosen udvidet med en ekstra kort model og farverne inkludere også en fræk rød variant.

Ægte lederhosen forpligter

Vælger du et par autentiske lederhosen i tykt svindelæder skal du være opmærksom på de er tunge og også lidt stive som helt nye. Vægten kan vi ikke gøre noget ved, men stivheden i læderet aftager i takt med brugen og især de lysebrune og camel farvede bliver pænere af at blive brugt.

Så med et par originale lederhosen har du nærmest forpligtet dig til mangeårig deltagelse på diverse øl festivaler. Og pilgrimsturen for både dig og dine nye lederhosen må være en tur til Oktoberfesten i München som afholdes hvert år fra slutningen af september til midten af oktober.

 
1