Oktoberfest tøj | tøj & kostumer til Oktoberfest

Oktoberfest tøjet er ikke helt som det tøj man går i til hverdag, heller ikke i München. Oktoberfest tøj er også kendt som lederhorsen, dirndl, trachten mode eller landhausmode som det kaldes i Tyskland. På dansk kaldes Oktoberfest tøj oftest for tyrolerbukser, tyrolerkjoler eller Hansi eller Heidi kostumer.

Tøjet til Oktoberfesten er meget inspireret af traditionelle klædedragter fra Tyrol - men herfra bestemmer du selv. Bare husk at tyrolerbukser til herre oftes er korte og med både smæk & seler og skjorterne ternede eller helt hvide. Til damerne er det folkedanser agtige kjoler med forklæde og barmen skubbet helt op under hagen, men de kan også bruge korte shorts med smæk & seler som herrene.

Her kalder vi det oktoberfest og i denne kategori har vi samlet alt det tøj og tilbehør som passer til oktoberfesten.

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Oktoberfest tøj - en guide i tøj til Oktoberfest

Skal du bruge tøj til Oktoberfesten er det måske en idé med en over-ordnet guide til "hvad der er hvad" i oktoberfest tøjets univers. Vi har her forsøgt at give en kort introduktion til hvert af de forskellige begreber og stilarter der findes indenfor Oktoberfest tøj.

Oktoberfest tøj til herre

Oktobefest tøjet til herrene er stærkt inspireret af "Landhausmode" som tyskerne kalder det. På Dansk svarer det til tøj der afspejler en landlig "Morten Kock agtig" mode der både er praktisk til jagt og bjergvandring omend 50 år forældet.... 

Bukser:
Traditionelle bukser er typisk korte bukser med både smæk & seler. Skal det være ægte lederhorsen skal bukserne være lavet i ruskind eller skind, men til udklædning findes der mange fine tyrolerbukser i forskellige former for emiteret skind, bomuld eller polyester.

Her hos Festtema har vi tyrolershort (lederhorsen) i 3 forskellige længder: Korte, knæ-lange og 3/4 lange. Men autentisk trachtenmode kan også være lange bukser i ruskind.

Skal Oktoberfest tøjet fremstå autenstisk bør der også være knapper af ben eller horn og broderet mønster på bukserne.

Skjorter
Skjorterne er typisk ternede skjorter og her er ingen regler for hvilke farver du kan bruge, eller helt ensfarvede skjorter med enkle broderier bestående af klassiske Bayerske symboler som Edelweis, hjortegevier eller hele hjorte silhuetter.

Veste/jakker

Oktoberfest tøj: tyrolerjakke Veste & jakker er det eneste Oktoberfest tøj vi ikke har her hos Festtema, men skal du have en vest eller jakke bør du finde en i naturfarver: Grå, råhvid eller måske "jagtgrøn".

Vesten/jakken bør være helt enkel & klassisk i designet og gerne i uld. Vælg gerne en med knapper af horn eller ben (lidt morfar agtigt).  

Sokker
Sokkerne til Oktoberfest tøjet skal være lange og grove. Igen er naturfarver det originale valg (råhvide eller grå), gerne med struktur i stikket og går du op i de små detaljer bør du finde et par med kvaster/klunker.

Hatte
Oktoberfest hattene er lige så alsidige som der er land-distrikter i Tyskland, men fælles for dem alle er at de oprindeligt stammer fra Alperne og typisk er fremstillet af filt. Den autentiske tyrolerhat har en snor viklet rundt om bunden af ​​hattepullen med en dusk eller fjer på siden som udsmykning.

Hattene laves i et utal af farver og kvaliteter og tager du til Oktoberfest i München, vil du se at den mest brugte er en kegleformet blød hat med ”turist-agtigt” logo for diverse bryggerier på fronten med en snoet snor i bunden af pullen.

Oktoberfest tøj til damer

Det traditionelle Oktoberfest tøj til damer kaldes en Dirndl. Dirndl'en stammer oprindeligt fra Østrig, og kan faktisk spores tilbage til den uniform som Østriske servetricer brugte i 1900 tallet. Dirndlgewand betyder helt enkelt tyendes tøj....Den Østriske overklasse adopterede Dirndl'en omkring 1870 omend i en mere sophistikeret udgave med fine broderier og detaljer som kæder, knapper og vedhæng.

 
Udklædning og kostymer, festtema ideer, 80er fest, hollywood fest, polterabend pynt, afterski temafest, temafest pynt, temafest mexico, kostume ideer til voksne, temafest hawaii, temafest skovlunde, barbie kostume voksen, mad tema lande, havtema kostum