Få alt i tøj til Oktoberfesten: Dirndler, lederhosen, skjorter & hatte

Danmarks største sortiment af Oktoberfest tøj | Frække Dirndler, autentiske lederhosen og masser af klassisk tilbehør som hatte, strømper & sko | 1 dags levering

Det tøj, som man har på til Oktoberfest er ikke hverdagstøj - heller ikke for beboerne i Tyrol-området. Det er dét, tyskerne kalder for trachten mode eller landhausmode og tøjet består oftest af de klassiske tyrolerkjoler (kaldet  en dirndl) og Lederhosen til mænd. Selvom tøjet ikke er hverdagstøj, er der stor mode indenfor Oktoberfest kostumer, og derfor er udvalget af både lederhosen, veste, skjorter og tyrolerkjoler ekstremt stort. 

Tøjet til Oktoberfesten er meget inspireret af traditionelle klædedragter fra Tyrol, mens farver, mønster og kvalitet er underordnet. Kendetegnet for herrernes lederhosen er, at de ofte er korte og med både smæk & seler. Derudover er de mest klassiske skjorter ternede eller helt hvide. Til damerne er det mest kendetegnet med folkedanser-agtige kjoler med forklæde, men kvinderne kan også sagtens bruge korte shorts med smæk & seler som herrene, hvis de lyster.

Produkter

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

En kort guide til dit oktoberfest-tøj

Det kan godt være uoverskueligt at finde det rette kostume til Oktoberfesten eller Tyrolerfesten, men for at gøre det nemmere for dig at vælge, har vi her lavet en overordnet guide til "hvad der er hvad" i tyrolertøjets univers. Herunder finder du derfor en kort beskrivelse af de forskellige tyrolske stilarter og begreber, som kan gøre det nemmere for dig at træffe en beslutning omkring, hvilket kostume du skal erhverve dig.

Oktoberfest tøj til herrer

Oktobefest tøjet til herrene er stærkt inspireret af "Landhausmode" som tyskerne kalder det. På Dansk svarer det til en lidt forældet bondegårdsmode med smækbukser, ternede skjorter, og gode praktiske bjergvandringssko

Bukser til Oktoberfest:

Traditionelle tyrolerbukser er typisk 3/4 i længden af almindelige bukser og har både smæk & seler. Skal det være ægte lederhosen skal bukserne være lavet i tykt ruskind eller skind, men til udklædning findes der mange fine tyrolerbukser i forskellige former for emiteret skind, bomuld eller polyester.

På trods af, at de traditionelle tyrolerbukser er halvlange, fører vi hos Festtema lederhorsen i 3 forskellige længder: Korte, knæ-lange og 3/4 lange. Men autentisk trachtenmode kan også være helt lange bukser i ruskind. Derudover har vi både autentiske tyrolerbukser i tykt ruskind, som kan genbruges i flere år i træk, men også de billige udklædningslederhosen, som er lavet i polyester. Begge dele fås blandt andet i farverne; grøn, grå, brun og sort, og skal oktoberfest tøjet fremstå autenstisk bør du vælge et par bukser, som også har knapper og broderet mønster på bukserne.

Skjorter til Oktoberfest

Ægte tyrolerskjorter er typisk ternede skjorter og her er ingen regler for hvilke farver du kan bruge. Derudover er det også blevet mere og mere populært at vælge helt ensfarvede skjorter med enkle broderier bestående af klassiske Bayerske symboler som Edelweis, hjortegevier eller hele hjorte silhuetter.

Veste/jakker til Oktoberfest

Hvis du er typen som godt kan lide at gå all-in og stræber du efter at ligne en helt autentisk Oktoberfest-gænger, så er det et must at du erhverver dig en tyrolervest eller jakke. Vesten eller jakken bør være helt enkel & klassisk i designet og må gerne være lavet i uld. Skal det være en smule ekstravagant kan du med fordel vælge en tyrolervest eller jakke med knapper af horn eller ben.  

Sokker til Oktoberfest

Når man skal klæde sig ud til tyrolerfest gælder enhver detalje, og her er sokker en vigtig del af det. Hvis de skal afspejle ægte tyrolerstil, skal de være lange og grove. Naturfarver det originale valg, og især råhvide eller grå er populære for tiden. Hvis du derudover kan finde et par med lidt broderi på, kvaster på siden af sokken eller anden struktur i strikket, så er det helt perfekt.

Hatte til Oktoberfest

Der er ikke noget, som er mere rigtigt end andet, når det kommer til valg af tyrolerhat. Det vigtigste her er, at de er lavet af filt og har en snor viklet rundt om hattepullen. Hvis hatten skal være ekstra dekorativ kan du med fordel vælge en med pins på, da det også er sådan ægte tyrolerhatte fra alperne bliver kendetegnet. Tyrolerhattene laves i et utal af farver og kvaliteter og tager du til Oktoberfest i München, vil du se at den mest brugte er en kegleformet blød hat med ”turist-agtigt” logo for diverse bryggerier på fronten med en snoet snor i bunden af pullen.

Oktoberfest tøj til damer

Det traditionelle Oktoberfest tøj til damer kaldes en Dirndl. Dirndl'en stammer oprindeligt fra Østrig, og kan faktisk spores tilbage til den uniform som Østriske servetricer brugte i 1900 tallet. Dirndlgewand betyder helt enkelt tyendes tøj. Den Østriske overklasse adopterede Dirndl'en omkring 1870 omend i en mere sophistikeret udgave med fine broderier og detaljer som kæder, knapper og vedhæng. I dag er det dog kun fantasien som sætter grænser for, hvordan en rigtig Dirndl ser ud, og ligesåvel som der er mange, som fortsat vælger det sikre valg og går med ensfarvede dirdnler, ligeså sikkert er det, at det er begyndt at blive rigtigt populært at vælge blomstrede kjoler, og bytte rundt på forklæderne, som det lige passer. 

4