Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚

Fastelavnspynt - Pynt & dekoration til fastelavnsfesten

Fastelavn er børnenes fest og selv om det er en gammel dansk tradition er der stadig brug for pynt og dekoration ud over fastelavnsris.

I denne kategori har vi samlet et komplet udvalg af det mest populære fastelavnspynt som papkatte, serpentiner, masker og naturligvis masser af balloner i glade farver.

Du kan også bruge masser af andet pynt til fastelavn så som crepepapir, fjer og måske en rød løber til podiet hvor kattekongen og dronningen skal krones. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan bruges som fastelavn dekoration.

Holder I en klassisk børnefastelavnsfest, så skal vi dog lige slå et slag for, at børnene typisk finder et stort bord med godteposer & fastelavnsboller meget dekorativt...

Tilgængelige kategorier

Filter
Trækølle, 50 cm
Crepebånd orange
Crepebånd rødt

Crepebånd rødt

15,00 DKK
Crepebånd pink

Crepebånd pink

15,00 DKK
Turkis crepebånd
Crepebånd, Hvid

Crepebånd, Hvid

15,00 DKK

Fastelavnspynt - Pynt og dekoration til Fastelavn 

Skal du pynte op til fastelavn er det i virkeligheden en meget simpel opgave. Serpentiner, balloner, papmasker, måske en multifarvet flagguirlande og naturligvis nogle kattefigurer og vupti, så har du skabt den traditionelle Fastelavnsstemning. 
Fastelavn handler nemlig meget mere om deltagerne og maden end om rammerne, her et det eneste krav at du har en fastelavnstønde og så masser af mad, drikkevarer og naturligvis godteposer. 
Fastelavn var og er en festlighed forud for fasten og handler i lige så høj grad om fastelavnsboller, kakao og lækre ting at mæske sig i. Da Fastelavn typisk er en fest for børnene er pynten også typisk i mange farver; farvede balloner, farvede serpentiner og masser af farver på masker og fastelavnsris.

Hvorfor bruges katten som pynt til fastelavn?

Traditionen med at slå katten af tønden stammer fra en gammel skik, hvor man mente, at ved at slå en gammel tønde i stykker, så ville man fordrive vinterens onde ånder og bringe lykke og velstand til det kommende år.

Tønden symboliserer på denne måde vinteren, der skal "slås" væk. Katten var tidligere forbundet med ondskab & hekseri og derfor lagde man faktisk en kat inden i tønden - på den måde kunne man "slå to fluer med et slag".

Når tønden blev slået i stykker, var der, ud over katten en overraskelse indeni. En overraskelse som symboliserede den gode lykke, man har fået. 

I dag kender de fleste børn kun tønder fra netop fastelavn og katten er for længst taget ud af legen. Nu om dage er det en sjov og traditionel aktivitet, som både børn og voksne kan deltage i for at fejre fastelavn og sprede glæde. 

Hvad er fastelavnspynt?

Fastelavnspynt og fastelavnsdekoration er alle de ting der bruges til at pynte op til fastelavn. Fastelavnsfesten var oprindeligt noget som bønder og tyende afholdt ude på landet og altid udendørs. Festen var for både børn & voksne, men kun de voksne slog katten af tønden. 

Fastelavnspynt kan omfatte alt fra masker og kostumer til pyntede kranse, farverige guirlander og flag, serpentiner, crepebånd og naturligvis balloner. Det var og er stadig almindeligt at pynte med farverige og sjove motiver som katte, dronningekroner, kongekroner og andre festlige symboler.

Hele ideen med at klæde sig ud til fastelavn var, at man kunne være lige hvem eller hvad man ville - for én dag. Og hvem ville ikke være adelig, fyrstelig eller endda kongelig hvis man selv kunne vælge.

Derfor er det også helt i tråd med den oprindelige tradition hvis årets fastelavns dekoration holdes i ét tema, hvis pynt til fastelavn minder mere om en festival eller byfest. Ligesom fastelavnspynt der er 100% hjemmelavet i børnehaven er OK.

Hos Festtema har vi et bredt udvalg af fastelavnspynt, der passer til forskellige temaer og stilarter. Du kan finde kreative ideer og skabeloner til at lave dit eget fastelavnspynt, eller du kan købe færdige produkter online eller i butikken i Skovlunde.

Festtema har fastelavnspynt der er beregnet til at pynte fastelavnstønden
- og vi har naturligvis også fastelavnstønder til både børn & voksne.

Festtema klassisk pynt til fastelavn og vi leverer til hele landet fra dag til dag.

Festtema har fastelavn dekoration til dig der ønsker at holde fastelavnsfesten i et egentligt tema som eksempelvis; Royalt tema, Hawaii tema, bondegårds tema eller havfrue tema.

Så uanset om du er en virksomhed, der planlægger en fastelavnsfest for dine medarbejdere, eller en familie, der ønsker at skabe en sjov og festlig atmosfære derhjemme, kan fastelavnspynt fra Festtema være med til at gøre din fest til årets bedste.

e-market
Kategorier der matcher din søgning