Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚
Festligt langt Hawaii skørt i mange forskellige farver. Hawaii  med Hibiscus blomster i linningen som giver et ekstra festligt og eksotisk look | Flot Hawaii skørt fra Festtema

Hawaii skørt | Bastskørt | Hula skørter

Kært barn har mange navne og det originale navn for et Hawaii skørt er: ku'u poʻo.

Skal du til Hawaii temafest, så husk at alle ser godt ud i et Hawaii skørt. Hvem har ikke drømt om at besøge tropiske Hawaii, sidde på stranden iført bastskørt og bare nyde livet og en iskold Pinacolada?

Vi har mange forskellige typer af Hawaii skørter; til børn, til voksne, i korte modeller og bastskørter i den lange version. Uanset hvilket bastskørt eller Hawaiiskørt du er på udkik efter, så finder du det her hos Festtema.

Fuldend dit Hawaii kostume med en af vores mange fine; Hawaii kranse, blomster til håret eller en kokos-top.  

- MALOHA!

Filter

Bastskørt eller Hawaii skørt?

Hawaiiskørt er en fællesbetegnelse for den type skørter/ nederdele, der stammer fra Polynesien. Traditionelle hulaskørter var oprindeligt lavet af naturlige materialer som græs eller plantebark. Den type græs, der almindeligvis blev brugt, kaldes "lauhala" og kommer fra pandanus-træer. 
Nogle tror fejlagtigt, at hawaiiskørter er lavet af palmeblade, fordi de forbinder Hawaii med tropiske palmer og øernes frodige vegetation. Palmeblade bruges faktisk til at lave skørter i visse kulturer rundt om i verden, men palmeblade er ikke det traditionelle materiale til hawaiianske skørter.

Hawaiiskørtets popularitet hænger sandsynligvis sammen med Hawaii øernes eksotiske image som drømme destination for alverdens turister. For i virkeligheden er der ikke noget der taler for det skulle hedde et Hawaii skørt og ikke bare bastskørt!

I dag er langt de fleste bastskørter lavet i plastik eller papir, hvilket gør dem både billigere og mere holdbare. Til gengæld findes nu i et utal af farver og med ”blomster” og anden form for pynt.

Vigtigt ved køb af Hawaii skørter

Når du køber Hawaii skørt, uanset om det er hos Festtema eller et andet sted, er der et par detaljer du bør være opmærksom på:

1 – målet på skørtet

Her oplyses som reglen et centimeter mål, som er længden på skørtet. Det kan naturligvis være relevant, men det er meget vigtigere at du kender livviden på skørtet.

De fleste Hawaii skørter til udklædningsbrug er lavet med elastik i livet, så hvis du ikke er påpasselig risikere du at få et langt skørt med ”kort” livvidde.

Andre skørter er lavet med velcro-lukning og denne type har som udgangspunkt endnu mindre udfaldsrum.

2 – hvordan er skørtet lavet (åbent eller lukket)

Her er problemet igen livvidden, idet både eleastik og velcro giver nogle naturlige begrænsninger på brugerens taljemål.

For optimal fleksibilitet kan du vælge et åbent Hawaii skørt. Altså et skørt hvor ”basten” er syet på en lang snor, så skørtets linning fungerer som bindebånd som brugeren så selv binder. Disse er som regel noget dyrere, men giver næsten uanet fleksibilitet og er skørtet for stor kan du bare klippe noget af ”basten” af i enderne og på den måde få et skørt tilpasset dine personlige mål.

3 – Hvad er Hawaii skørtet lavet af?

Som sagt er det originale lavet af bast, som du måske kender fra kurve, hvilket giver et stift og tæt skørt med en autentisk knasende lyd ved bevægelse.

Hawaii skørterne der er lavet i plastik er typisk ”bløde” og er de for billige er skørtet ikke tæt, hvilket kan give en fornemmelse af nøgenhed. Til gengæld er de mere solide i forhold til brug og kan gemmes og bruges til eksempelvis ungernes udklædningskasse.

Hawaii skørter lavet i papir er et godt alternativ til de ægte bast skørter. De er mere stive, har lidt af den knasende lyd og kan fås i den helt rigtige nartur-farve. Til gengæld er de ikke så lette at gemme væk og genbruge da ”stråene” får knæk eller krøller hvis de bliver smidt i en udklædningskasse.

Vi har oså bastskørter lavet i Raffina. Rafinna er et naturmateriale baseret på fibre fra Raffina palmen.

Bastskørter i mange farver og længder

Hos festtema har vi rigtigt mange forskellige modeller at vælge imellem, så uanset hvilken stemning eller stil du er på ukik efter så har vi et bastskørt der passer.

Vores sortimenet inkluderer:

  • multifarvet hawaiiskørt
  • Enfarvede skørter i gul, grøn, blå, pink, lilla og naturfarvet (beige)
  • Korte bastskørter
  • Lange bastskørter
  • Billige Hawaii skørter i plastik
  • Autentiske Bastskørter i Raffina
  • Hawaii skørter som er smukt dekoreret med Hawaiiblomster

Hvor kan man købe Hawaii skørter?

Hos Festtema kan du købe Hawaii- & bastskørter året rundt. Vi har et stort udvalg af Hawaii skørter til både voksne & børn og klarer leveringen fra dag til dag.

Vores billigste Hawaii skørter koster kun 29,- kr.

Skal du bruge andre ting med Hawaii tema, så kan vi naturligvis også klarer det. Eksempelvis; Hawaii skjorter, kjoler, shorts og Hawaiikranse samt alt hvad hjertet begærer af pynt, dekoration og engangsservice med Hawaii tema

e-market
Kategorier der matcher din søgning