Gratis forsendelse på ordrer over 495 kr.
30 dages returret
Hurtig levering 🚚
Ung mand iført en spraglet Hawaiiskjorter. Skjortens  grundfarve er blå/turkisblå og på den baggrund er der paintet farverige og eksotiske Hawaiiblomster i forskllige størrelser.

Hawaii skjorte | Stort udvalg af billige & originale Hawaii skjorter

Det såkaldt moderne hawaii tøj, inklusiv den kulørte Hawaii skjorte er måske nok fra Hawaii, men målrettet de mange turister der hvert år kommer for at surfe, bade og nyde den vilde og eksotiske natur plus lokalbefolkningens gæstfrihed.

Hawaii skjorten er faktisk ”opfundet” af en Japansk immigrant i 1904 og de blev for alvor populærere da en lokal kinesisk forretningsmand tog idéen til sig og begyndte at sælge hawaii skjorter på strandpromenaden i Honolulu til især surfere. 

Printet er oprindeligt Polynesisk inspireret og går igen på både skjorter, saronger, kjoler og Hawaiishorts.

Det grafiske mønster på en Hawaii-skjorte inkluderer ofte et blomstermotiv eller en gengivelse af den lokale natur og fauna. Mønsteret variere fra store, farverige blomster til mindre blomster med enklere farvepaletter. Traditionelle blomster som hibiscus, plumeria og orkideer er almindelige i mønsteret. 

Andre populære motiver kan være palmetræer, bølger, solnedgange, tropiske fugle og fisk. 

Filter

Hawaii skjorter

Hawaii skjorten er en af de mest populære hawaii-souvenirs sandsynligvis kun overgået af Hawaii kransen (Hawaii Lei).

Den ikoniske Hawaii skjorte, der oprindeligt var kendt som Aloha-skjorten, er et ægte symbol på Hawaii og genkendes i næsten alle hjørner af verden. Ikke nok med det, den er måske en af verdens mest anvendelige og brugbare souvenirs. 

Derudover er Hawaii skjorten også blevet hyldet - og nærmest glorificeret - i populærkulturen. Skjorten med det farverige design er faktisk blevet så symbolsk, at den er blevet hædret i en smukt illustreret bog, "The Aloha Shirt: Spirit of the Islands" af Dale Hope. 

Så uanset om du har boet på Hawaii-øerne, har haft oplevelsen af at besøge Hawaii, skal til en fest med Hawaii tema, eller bare en tur på stranden så er det på tide at finde din indre 'uhane Hawai'i' frem og få fingrene i en farvestrålende Hawaii skjorte. 

Her er alt, hvad du behøver at vide om øgruppens mest berømte beklædningsgenstand: Hawaii skjorten. 

Hvad er en hawaii skjorte?

Ja hvad er en hawaiiskjorte egentlig, og hvorfor er den så vigtigt et symbol på ø-livet?

Hawaiiskjorten er en skjorte, der ofte bruges til afslappede eller smarte, men uformelle begivenheder. Disse skjorter er trykt med farverige mønstre, nogle gange også tekst, og har som regel korte ærmer og en lille krave. 

Traditionelt har de været båret af mænd, men kvinder kan også bære dem og med det uendelige udvalg af printdesigns er der en hawaiiskjorte til alle. 

Hawaii skjortens historie

Hawaiiskjorten er efter sigende ”opfundet” af en Japansk immigrant i 1904 og de blev for alvor populærere da en lokal kinesisk forretningsmand tog idéen til sig og begyndte at sælge hawaii skjorter på strandpromenaden i Honolulu til især surfere. 

Printet på de vintage Hawaii skjorter tog altid udgangspunkt i surf- og strandlivet, og altid i klarer farver.

Den driftige forretningsmand hed Ellery Chun og drev King-Smith Clothiers & Dry Goods (som var en butik i Waikiki). Lokale surfere og også turisterne elskede Chuns skjorter så meget, at han konstant måtte sælge ud og lave flere. 

I løbet af få år begyndte store mærker og detailkæder at kopiere Chuns Aloha-skjorte, og tøjet blev snart produceret i massevis. 

Den første reklame nogensinde for Chuns Aloha-skjorte blev bragt i Honolulu Advertiser i 1935. 

Efter Anden Verdenskrig vendte soldater og kvinder tilbage iført Hawaii skjorter som et symbol på deres kærlighed til Hawaii øerne. Med det hawaiianske turistboom i 1950'erne voksede skjorten i popularitet. 

Hvorfor blev Aloha-skjorter til Hawaii-skjorter?

Betydningen af ordet Aloha stikker dybere end blot en hilsen. Det er en måde at udtrykke varme og kærlighed på, men Aloha er også en måde at leve på. "Aloha-ånden" eller "Aloha-vejen" er den måde, vi forbinder os med os selv, andre og den naturlige verden. 

Navnet 'Aloha shirt' kommer fra 'Aloha attire', som er et påklædningskodeks, der passede til begivenheder i lokalsamfundet. Aloha-dresscode handler blandt andet om afslappet påklædning, og i årenes løb blev Aloha-skjorten kendt som Hawaii-skjorten på grund af dens popularitet blandt turister og besøgende fra hele verden. 

Aloha-skjorten blev hurtigt et symbol på ø-liv, ferier, eksotiske udflugter og fjerne lande og Hawaii har stadig en unik status som symbol på det ultimative og eksotiske ferieparadis. Derfor er skjorten bedre kendt som hawaii skjorten i dag. 

Hvem kan gå med Hawaii skjorter?

Det er ubetinget flest Hawaii skjorter til herrer, men som et af de mest inkluderende stykker tøj i verden kan alle bære en Hawaiiskjorte! De findes i en tilsyneladende uendelig kombination af farver, print og størrelser, så alle bør kunne finde den perfekte Hawaii skjorte.

Hawaii skjorter har været omtalt i medierne og populærkulturen af flere omgange, hvilket også gør dem til ”retro fashion statements”, men de er også afslappet hverdagstøj for øboerne. Det er helt almindeligt at se folk fra alle samfundslag leve livet på Hawaii, mens de lyser op i deres omgivelser iført en farverig Hawaii skjorte. 

I årenes løb er mange berømtheder blevet set iført hawaiiskjorter, lige fra Tom Selleck og Jon Lovitz til Jared Leto, Jack Black, Bruno Mars og Tom Hardy. Film som "Ace Ventura: Pet Detective", "Raising Arizona", "Runaway Bride", "Weekend at Bernie's", "True Romance", "From Here to Eternity", "Pineapple Express" og "Blue Hawaii" med Elvis har været med til at gøre skjorten endnu mere kendt i hele verden. 

Hvor kan man købe Hawaii skjorter

Hos Festtema kan man købe Hawaii skjorter Online og få dem leveret fra dag til dag.

Du kan også besøge butikken i Skovlunde, hvor du kan se og eventuelt prøve Hawaii skjorterne på, før du bestemmer dig for hvilken en der er din favorit.

Vi har Hawaii skjorter i mange designs, kvaliteter og prisklasser. De billigste Hawaii skjorter hos Festtema koster 125,- kr.

Pynt, dekoration & accessories med Hawaii tema

Har du brug for andet, end Hawaii skjorter, med Hawaii tema så er du kommet til det rigtige sted. Her hos Festtema har vi et kæmpe udvalg af Hawaii tøj, tilbehør, pynt og dekoration med Hawaii tema.

"Hau'oli pōʻāwai"

e-market
Kategorier der matcher din søgning